Plateau Tegenvallende Resultaten Afval plateau- Keto - Waarom je niet afvalt Informatie

5 redenen waarom u een afval plateau bereikt met een ketodieet

[ad_1]

Afvalplateau

Wanneer je in ketose bent, verbrandt je lichaam vet en gebruikt dit op een efficiënte manier voor energie. Dit proces maakt het keto-dieet een ideale keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om gewicht te verliezen. Als je echter dit dieet volgt en niet afvalt, oftewel een afval plateau bereikt, is de kans groot dat je niet in ketose bent. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende redenen om niet af te vallen met het ketogene dieet, oftewel: op een zogenaamd afval plateau te belanden.

1. Ketose niet bereikt

Doorgaans vallen de meeste ketovoren niet af omdat ze geen ketose bereiken. En de reden dat ze geen ketose bereiken, is dat ze hun inname van koolhydraten niet genoeg verminderen. Volgens deskundigen zou de inname van koolhydraten slechts 5% van uw calorie-inname moeten zijn en daarbij maximaal 25 gram.

De meeste keto-diëten vereisen dat ketovoren maximaal 20 gram koolhydraten per dag consumeren. Als je hierboven zit, kun je daarom mogelijk geen vet verbranden omdat je niet in ketose bent. Je kunt een thuis-test-kit kopen en de teststrips gebruiken om erachter te komen of jouw urine ketonen bevat. Als de testuitslag positief is, ben je in ketose. Meer over het testen voor ketose (bloed, urine, adem) lees je in dit artikel: Ketose – Hoe weet je dat je erin bent.

2. Teveel eiwitten consumeren

De meeste koolhydraatarme diëten laten wel enige hoeveelheid eiwit toe. Als je denkt dat een keto-dieet verwijst naar een eiwitrijk, koolhydraatarm dieet, moet je nog eens goed nadenken. Het punt is dat dit type dieet je misschien niet helpt om ketose te bereiken, omdat je lichaam de overmatige hoeveelheid eiwit die je eet niet kan afbreken om aminozuren te krijgen en de aminozuren vervolgens in suiker om zet. Met keto eet je eiwitten volgens de richtlijnen van de WHO: 0,8 gram per kilo huidig lichaamsgewicht.

Als je een keto-dieet volgt, haal je je calorieën uit vet. En vet moet minimaal 75% van je calorie-inname zijn.

3. Veel verborgen koolhydraten eten

Tijdens het keto-dieet kun je bepaalde soorten koolhydraten eten, zoals zuivel en noten. Meestal zijn deze voedingsmiddelen rijk aan vet en voedingsstoffen. Daarom kunnen ze een ideale aanvulling zijn op jouw dieet. Maar het probleem is dat ze vaak stiekem toch koolhydraten bevatten.

Daarom is het geen goed idee om veel van deze voedingsmiddelen te eten (of drinken). Een glaasje volle melk van 200 ml brengt ongewild al zo’n 9 gram koolhydraten met zich mee. Oftewel: bijna de helft van het dagtotaal.

4. Maltitol eten

Meestal zijn suikeralcoholen (deze zitten in zoetstoffen) prima voor ketovoren. Ze bieden zoetheid, maar verhogen niet het aantal koolhydraten in je lichaam. Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat sommige soorten alcoholen koolhydraten bevatten.

Maltitol is bijvoorbeeld een type zoetstof dat niet is toegestaan ​​in dit koolhydraatarme dieet. Technisch gezien is het een lage GI-suiker, maar het heeft wel degelijk invloed op de bloedsuikerspiegels. Daarom kan het voorkomen dat je ketose bereikt. Betere zoetstoffen zijn Erythritol en Stevia. Al is het allerbeste natuurlijk om alles “zoet” weg te laten! Om te kijken of zoetstoffen het afval plateau veroorzaken, laat je deze het beste een weekje uit de voeding weg.

5. Te veel calorieën

Als je meer calorieën eet dan je verbrandt, kun je die extra kilo’s niet kwijtraken. Als je veel calorieën binnenkrijgt, kun je zelfs vet krijgen als je ketose hebt bereikt.

Voedingsmiddelen die veel vet bevatten, bevatten meer calorieën in vergelijking met voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten en koolhydraten. Daarom is het belangrijk dat u de calorieën die u dagelijks binnenkrijgt in de gaten houdt. Als je je aan een uitgebalanceerd dieet houdt, kun je je doelen bereiken.

Dit zijn dus een paar redenen waarom u mogelijk een afval plateau heeft bereikt met uw keto-dieet.Plateau Tegenvallende Resultaten Afval plateau- Keto - Waarom je niet afvalt Informatie

[ad_2]

Door: Shalini M

Meer over dit onderwerp: Afvalplateau

Ga terug naar de “keto” categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *