Keto ijsrepen in 1 minuut

Keto IJsrepen

Deze keto ijsrepen zijn het ultieme bevroren dessert waarvan je niet denkt dat het koolhydraatarm is! Een stevige browniecoating gevuld met zoet, romig ijs.

koolhydraatarme ijsrepen.

De beste Keto ijsrepen

Dit recept voor keto ijsrepen is een van mijn favoriete koolhydraatarme dessertrecepten te maken tijdens de warmere maanden, maar zeker in de winter ook super lekker.

Nu vraag je je misschien af ​​wat dit bevroren dessert zo goed maakt. Welnu, de algehele presentatie en smaak van deze keto ijsrepen onderscheidt zich. Ze omvatten alles wat een goede ijsreep heeft en meer: ​​een ideale balans tussen zoet, romig en met een fancy chocoladelaagje.

De geheime truc is om een ​​fantastische chocoladebasis voor de buitenkant te gebruiken en in dit geval gebruiken we echte keto-brownies. Het romige ijs is ingepakt door twee stevige stukjes brownie die decadent smaken maar nog steeds laag in koolhydraten blijven.

Ik bedoel, er zijn maar 3 gram netto koolhydraten per portie!

Bovendien vind ik het zo makkelijk om ze te maken: je maakt de brownies klaar, smeert het ijs uit en laat het vervolgens opstijven. Zo simpel is het!

suikervrije ijsrepen.

Waar zijn keto ijsrepen van gemaakt?

Wat ik zo leuk vind aan dit recept is de simpele ingrediëntenlijst.

 • Amandelmeel. Geblancheerde amandelmeel heeft de voorkeur, maar je kunt ook gewone amandelmeel gebruiken. Ik raad de laatste zelden aan voor mijn recepten, maar aangezien deze brownies alleen voor de buitenkant zijn, maakt het niet zoveel uit.
 • Cacaopoeder. Ongezoete pure cacaopoeder.
 • Erythritol. Mijn favoriete zoetstof.
 • Bakpoeder. Geeft wat luchtigheid aan de brownies.
 • Boter. Echte boter. Volvette boter. Grasboter, als je het kunt vinden.
 • Chocola. Elke chocoladereep met een cacaogehalte van meer dan 70% is over het algemeen keto-vriendelijk. Ik gebruik de 85% chocola van Lindt graag.
 • Eieren. Kamertemperatuur.
 • Vanille-extract. Een must voor elk goed gebakken goed!
 • Keto-ijs. Elk keto-ijs van goede kwaliteit uit de supermarkt werkt of Maak je eigen keto-ijs.

Hoe maak je low carb keto ijsrepen?

Het enige dat je nodig hebt om te koken, zijn de ingrediënten, een mengkom, twee vierkante ovenschalen en het eenvoudige 3-stappenproces :

Stap 1- Maak het browniebeslag

Begin met het mengen van je droge ingrediënten en mix tot ze gecombineerd zijn.

Voeg vervolgens in een magnetronbestendige kom de boter en chocolade toe en doe ze in de magnetron tot ze grotendeels zijn gesmolten. Klop samen tot een gladde massa, voordat u de eieren en het vanille-extract toevoegt. Spatel voorzichtig door de droge ingrediënten, tot ze net gemengd zijn.

Stap 2- Bak de brownies

Verdeel nu het beslag over twee 9 x 9-inch ovenschalen en gebruik een spatel om het uit te spreiden. Leg op elk een stuk bakpapier en druk aan. Hierdoor blijven de brownies compact en stevig, waardoor het ijs veel beter vast blijft zitten.

Bak de brownies 12-14 minuten. Haal uit de oven en verwijder de lagen bakpapier bovenop. Verwijder na 10 minuten voorzichtig de brownies uit één bakvorm en plaats deze op een koelrek. De andere blijft in zijn ovenschaal.

Stap 3- Voeg de ijslaag toe

Haal ten slotte je keto-ijs uit de vriezer en laat het 10 minuten staan ​​om zacht te worden. Schep het ijs op de brownie die nog in de pan zit en verdeel het over het geheel. Leg de afgekoelde brownie van het koelrek erop en zet de gevulde bakvorm minimaal een uur in de vriezer om in te vriezen.

Eenmaal bevroren, haal uit de vriezer en verwijder overtollig ijs van de zijkanten. Snijd met een scherp mes in 9 repen.

hoe maak je keto-ijsrepen.

Tips om het beste recept te maken

 • Het is niet erg als je brownies niet helemaal zijn afgekoeld, want dan wordt het ijs zachter.
 • Zorg ervoor dat een van de twee bakvormen met brownies in de pan blijft staan, zodat je het ijs erop kunt smeren.

Bewaar info

Zoals elk bevroren dessert, moeten deze keto ijsrepen altijd in de vriezer worden bewaard. Je kunt ze afzonderlijk in zipzakjes invriezen, zodat er geen luchtbellen ontstaan. Ze zijn minimaal 6 maanden houdbaar.

recept voor keto ijsrepen.
 • Bekleed twee vierkante pannen van 9 inch met bakpapier en zet opzij.
 • Voeg in een grote mengkom je droge ingrediënten toe en meng goed. Voeg in een magnetronbestendige kom je boter en chocolade toe en magnetron tot ze grotendeels gesmolten zijn. Meng tot een geheel, voordat u de eieren en het vanille-extract erdoor roert.
 • Beweeg snel, voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng tot ze net zijn gecombineerd. Verdeel het browniebeslag over de twee met bakpapier beklede ovenschalen en spreid uit in een dunne laag. Leg op beide schalen nog een stuk bakpapier. Druk met je handen lichtjes op elk ervan om het browniebeslag aan te raken.
 • Bak de brownies 12-14 minuten voordat je ze uit de oven haalt. Verwijder de bovenste laag bakpapier voordat je de brownies 10 minuten in de schalen laat afkoelen. Haal na 10 minuten een van de brownies uit de pan en laat deze afkoelen op een koelrek.
 • Haal je ijs uit de vriezer en laat het 10 minuten zacht worden. Schep porties van het ijs op de brownie die in de pan is achtergebleven. Spreid het ijs uit voordat je de andere brownielaag erop legt. Druk er voorzichtig op voordat u het in de vriezer legt tot het bevroren is.
 • Eenmaal bevroren, gebruik een scherp mes om in 9 keto ijsrepen te snijden.
* Gebruik je favoriete suikervrije keto ijs dat in de winkel is gekocht, zoals Rebel, Halotop en Aldi, het zijn allemaal fantastische opties. Ik gebruikte So Delicious Ongezoet Vanille-ijs.
Portie: 1portie | Calorieën: 295kcal | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 7g | Dik: 29g | Natrium: 264mg | Potassium: 119mg | Vezel: 3g | Vitamine A: 766IU | Calcium: 80mg | Ijzer: 2mg | NETTO KOOLHYDRATEN: 3g

Bron

Klik hier om terug te gaan naar de categorie “recepten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *