Keto dieet en Gezondheid - Gevaarlijk?

Keto Dieet Info – Is dit dieet gevaarlijk voor uw gezondheid?

Keto dieet

Het keto dieet, ook wel het ketogeen dieet of ketose-dieet genoemd, is een methode om op natuurlijke wijze af te vallen zonder een ingewikkeld dieet te volgen, jezelf uit te hongeren of pillen te slikken. Naast volledig natuurlijk voedsel te eten, eet je veel minder en vezelrijkere koolhydraten, eet je eiwitten volgens de WHO aanbeveling (0,8 gram per kilo huidig lichaamsgewicht) en voeg je gezonde vetten toe aan je eten. Door meer gezonde vetten en matig eiwitten te consumeren, zul je je langer vol voelen, zodat het het tekort aan koolhydraten in je dieet zal compenseren. Hierdoor kun je afvallen, je gezonder voelen en een beter leven leiden.

Voordelen

Hoewel het keto-dieet je niet toestaat om te veel te eten, “niet eten als je geen honger hebt, stoppen met eten als je vol zit”, beperkt het wel de hoeveelheid koolhydraten die je mag eten. Je mag bijvoorbeeld geen aardappelen, rijst, brood of andere bewerkte en geraffineerde voedingsmiddelen consumeren. Hoewel het keto-dieet voor sommige mensen misschien gek klinkt, hebben velen gemeld dat ze meer energie, meer kracht, een beter uithoudingsvermogen, een betere spijsvertering, een mooiere huid en nog veel meer voordelen hebben door slechte voedingsmiddelen uit hun dieet te schrappen. Door natuurlijker, gezonder voedsel te consumeren, zijn velen afgevallen en is de kwaliteit van hun leven aanzienlijk verbeterd.

Redenen waarom mensen het kiezen

De belangrijkste reden dat de meeste mensen ervoor kiezen om het ketogeen dieet te volgen, is dat het weinig koolhydraten bevat, veel vetten en matig eiwitten bevat en dat het een met een keto-dieetplan voor beginners goed te doen is.

Voordelen van keto

Dit dieet heeft veel voordelen, daarom is het de laatste jaren zo enorm populair geworden. Het kan niet alleen helpen bij het afvallen, het kan ook veel gezondheidsproblemen verbeteren. In het bijzonder is bekend dat de ketonen het LDL-cholesterol verlagen en het HDL-cholesterol verhogen, wat de goede soort is. Door de hoeveelheid HDL in uw bloedbaan te verhogen, vermindert u uw risico op hartaandoeningen. Omdat cholesterol als een slecht vet wordt beschouwd, kunnen ketonen ook de opname van vet uit voedsel verminderen, waardoor hartaandoeningen worden voorkomen.

Voedingsmiddelen

Een van de meest populaire voedingsmiddelen die wordt gebruikt in combinatie met het ketogene dieet is kaas. Hoewel sommige mensen roomkaas voor dit doel gebruiken, zijn alle kaassoorten prima. Let wel op: sommige geraspte kaassoorten bevatten koolhydraten. Altijd even goed op de verpakking kijken, dus.
Je kunt elke dag eieren eten als je dat wilt, zolang je andere gezonde alternatieven gebruikt, zoals roomkaas. Je kunt kleine hoeveelheden boter of roomkaas aan je eieren toevoegen om het meer naar het echte werk te laten smaken.

Schadelijk

Als je denkt dat dit soort plan voor gewichtsverlies schadelijk is voor uw gezondheid, zou je gelijk kunnen hebben. Je moet het echter nog niet helemaal uitsluiten. Hoewel het keto dieet misschien klinkt alsof het slecht voor je is, zijn er enkele gezonde voordelen aan verbonden. Met ketogene diëten kun je bijvoorbeeld veel meer vet verbranden in vergelijking met andere koolhydraatarme diëten. Hierdoor bereik je veel sneller je ideale gewicht dan met andere koolhydraatarme diëten.

Redenen waarom je het zou moeten kiezen

Een van de redenen waarom je naar het keto dieet moet kijken, is vanwege alle vetverbranding en gewichtsverlies die het je kan bieden. Dit dieet omvat het eten van voornamelijk vetten en eiwitten. Dit dieet vereist dat je je eiwitinname houdt op de door de WHO aanbevolen hoeveelheid en veel vetten eet, waardoor je ook veel vet verbrandt. Bovendien elimineer je een grote hoeveelheid koolhydraten uit jouw dieet, waardoor je jouw ideale gewicht kunt bereiken of behouden. Als je een paar kilo wilt afvallen en een koolhydraatarm dieet al eens hebt geprobeerd, dan is een keto dieet zeker iets voor jou!

Keto dieet en Gezondheid - Gevaarlijk?

Door: Dan Licamara met aanvullingen en aanpassingen van Sacha Kay.

Ga terug naar “Keto” categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *