Paleo versus Keto Dieet, ketogeen dieet

Type 2 diabetes en gewichtsverlies – De grootste verschillen tussen ketogeen dieet en paleo dieet

Ketogeen dieet en Paleo dieet

ketogeen dieet en paleo dieet recepten - sacha kay

Obesitas wedijvert met roken als de belangrijkste oorzaak van vermijdbare sterfte. Een van de redenen is de dramatische stijging van het diabetesrisico dat vaak gepaard gaat met gewichtstoename.

Dus, ben je geïnteresseerd in het starten van een nieuw dieetplan dat niet alleen bedoeld is om je te helpen gewicht te verliezen, maar ook om je bloedsuikerspiegel beter onder controle te houden?

De kans is groot dat je op zoek bent naar de beste beschikbare opties. Twee die je misschien tegenkomt omdat ze tegenwoordig trendy zijn, zijn het ketogeen dieet en paleodieet.

Veel mensen raken in de war tussen deze, omdat ketogeen dieet en paleo dieet meestal op elkaar lijken, dus het kan moeilijk zijn om ze te onderscheiden.

Laten we vergelijken, zodat u kunt zien welke het beste bij u past…

Koolhydraatbronnen ketogeen dieet en paleo dieet

Laten we het eerst hebben over koolhydraatbronnen, want hier verschillen de twee diëten enorm…

  • met een paleo dieetplan, zullen je koolhydraat bronnen onder andere vers fruit zijn, en bijvoorbeeld  zoete aardappelen. Samen kom je tussen deze twee voedingsmiddelen snel aan 100 gram of meer koolhydraten.
  • bij het keto-dieet, aan de andere kant, zijn de koolhydraten voornamelijk afkomstig uit koolhydraatarme groente (spinazie, sla, courgette, bloemkool, etc.) en koolhydraatarme fruitsoorten (aardbeien, bosbessen, frambozen, etc.).

Dus een van de belangrijkste verschillen tussen het ketogeen dieet en paleo dieet is dat het ketogene dieet een tekort aan koolhydraten heeft om de vetverbranding te stimuleren, terwijl het paleo-dieet dat niet is.

Je kunt het paleodieet heel koolhydraatarm maken als je wilt, maar dat is niet standaard. Er is meer flexibiliteit in voedselkeuzes.

Calorieën tellen ketogeen dieet en paleo dieet

Vervolgens komen we bij het tellen van calorieën. Dit is ook een plek waar de twee diëten aanzienlijk verschillen.

Met het keto-dieet, zul je behoorlijk serieus macro’s moeten tellen. Je moet specifieke doelen halen…

  • 20% totale eiwitinname,
  • 5% koolhydraatinname (met een maximum van 20 gram per dag)
  • 75% vetinname via de voeding.

Als je deze doelen niet bereikt, kom je niet in de “staat van ketose”, wat het hele punt van dit dieetplan is.

Met het paleodieet, zijn hier geen strikte regels voor. Hoewel je calorieën kunt tellen als je wilt, hoeft dat niet. Het is duidelijk dat uw vetverliesresultaten waarschijnlijk beter zullen zijn als u de calorieën tot op zekere hoogte controleert, aangezien calorieën bepalen of u lichaamsvet wint of verliest, maar het is niet essentieel.

Beschikbaarheid van brandstof bij sporten ketogeen dieet en paleo dieet

Dat brengt ons bij ons volgende punt – oefen de beschikbaarheid van brandstof. Om intensief te kunnen sporten heb je koolhydraten nodig in je voedingsschema. Je kunt geen brandstof krijgen als u geen koolhydraatrijk voedsel eet – dat betekent: het keto-dieet ondersteunt geen intensieve trainingssessies.

Note van Sacha: onzin! Het lichaamsvet biedt een enorme hoeveelheid energie, in tegenstelling tot de beperkte hoeveelheid koolhydraten die in het lichaam aanwezig zijn.

Om deze reden zal het keto-dieet voor de meeste mensen niet optimaal zijn. Lichaamsbeweging is een integraal onderdeel van gezond blijven, dus het wordt sterk aanbevolen om te oefenen en geen dieet te volgen dat lichaamsbeweging beperkt. Note van Sacha: keto biedt juist extra energiebronnen, in tegenstelling tot koolhydraten.

Natuurlijk, je kunt het gerichte ketogene dieet of het cyclische ketogene dieet doen, beide zorgen ervoor dat je op een gegeven moment koolhydraten in het dieet opneemt…

  • het gericht ketogeen dieet heeft u koolhydraten gegeten vlak voordat u aan uw trainingssessie begint terwijl?
  • het cyclisch ketogeen dieet vraagt ​​u om in het weekend een grotere dosis koolhydraten te eten, die zijn ontworpen om u de rest van de week vol te houden.

Als u een van deze twee volgt, kunt u elke gewenste koolhydraten kiezen; het hoeven niet per se alleen zoete aardappelen of fruit te zijn.

Daar heb je enkele kritische verschillen tussen ketogeen dieet en paleo dieet…

  • het ketogeen dieet is er een die zich meer richt op het volgen van macro’s, goede voedingskeuzes en gezondheid en is bedoeld om te helpen bij vetverlies terwijl
  • het paleo dieet richt zich meer op goede voedingskeuzes en gezondheid en hoopt dat gewichtsverlies het gevolg is.

Bron

Klik hier om terug te gaan naar “leven

ketogeen dieet en paleo dieet - Sacha Kay's Wondere Keto Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *