Pecannoten Pecans Ketodieet Ketogeen dieet

Pecannoten en Keto: hier is waarom ze DE beste Keto-noten zijn

Pecannoten en Keto

pecannoten en keto - Sacha Kay's wondere keto wereldDe meeste noten bevatten veel vet en weinig koolhydraten, met andere woorden, keto-vriendelijk. Pecannoten staan ​​echter zeker bovenaan de lijst als keto-vriendelijke noten met een uniek voedingsprofiel.

Ze bevatten meer dan 79% vet en bevatten minder koolhydraten dan de meeste noten. Ze zijn ook heerlijk, relatief betaalbaar en gemakkelijk te vinden in winkels.

Een ander groot voordeel van pecannoten is dat ze hand in hand gaan met het dessert. Dus als we aan pecannoten denken, denken we aan alle dingen die zoet, knapperig en rijk zijn.

Dus, als je een zoetekauw bent maar het keto moet houden, overweeg dan om van pecannoten je favoriet te maken. Hier is meer over waarom ze gewoon de beste keto-noten zijn.

Wat zijn pecannoten?

Pecannoten zijn de zaden van de pecannootboom, een hickory-soort die inheems is in het zuiden van Noord-Amerika. Ze zijn een relatief nieuw gewas (voor het eerst gekweekt in de 19e eeuw) en worden voornamelijk geteeld in Mexico, New Mexico, Texas en Georgia.

Pecannoten zijn nauw verwant aan walnoten omdat ze tot dezelfde plantenfamilie behoren en veel van hun kenmerken delen. Beide noten zijn de zaden van steenvruchten die in ovale schelpen groeien en er hetzelfde uitzien. Maar ze verschillen in smaak en voeding.

Pecannoten staan ​​bekend om hun zoete en boterachtige smaak. Ze zijn krokant aan de buitenkant met een romig hart.

Deze kenmerken maken ze een populaire toevoeging aan snoep, snacks en desserts. Ze komen ook veel voor in trailmixen, taarten, koekjes, muffins en meer.

Zijn pecannoten goed voor je?

Pecannoten zijn goed voor je, ongeacht of je een keto dieet of niet. Maar, zoals eerder vermeld, ze zijn een van de vetste noten die er zijn, waardoor ze veel calorieën bevatten.

Een kleine portie van 1 oz bevat 196 calorieën en 20 g vet [1]. En hoewel dat misschien veel lijkt, heeft onderzoek aangetoond dat er geen reden is om je zorgen te maken dat noten gewichtstoename veroorzaken.

In een recente systematische review en meta-analyse werd bijvoorbeeld gekeken naar gegevens uit onderzoeken naar noteninname en gewicht [2]. De resultaten waren dat mensen die meer noten aten, over het algemeen een lager lichaamsgewicht hadden.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat de onverzadigde vetten in noten snel worden verbrand en omdat noten ook veel vezels en eiwit — twee zeer vullende voedingsstoffen.

Pecannoten op keto zijn vooral veilig om te eten. Het lichaam verbrandt vet om hier energie van te maken dieet met weinig koolhydraten en pecannoten kunnen daarbij helpen.

En hoe zit het met pecannoten? Bij slechts 1,22 g netto koolhydraten in een ounce kun je ook op pecannoten vertrouwen om je te helpen binnen te blijven ketose.

Pecannoten en keto versus walnoten en keto

Pecannoten en walnoten zien er bijna hetzelfde uit. Afhankelijk van waar je woont, kunnen pecannoten echter duurder of goedkoper zijn dan walnoten. In Nederland en België zal de prijs rond de EUR 10,= per pond voor de pecannoten zijn en walnoten rond de EUR 6,= per pond.

Afgezien daarvan zijn hier de belangrijkste verschillen tussen de twee:

  • Pecannoten zijn zoet en boterachtig, terwijl walnoten scherp en aards zijn.
  • Pecannoten hebben een iets hoger vetpercentage (75% vs. 65%) [1, 3].
  • Walnoten bevatten iets meer eiwitten, namelijk 4,3 g in een ounce versus 2,6 g voor pecannoten.
  • Pecannoten bevatten veel enkelvoudig onverzadigde vetten (MUFA’s), terwijl walnoten veel meervoudig onverzadigde vetten (PUFA’s) bevatten.
  • Walnoten zijn een van de beste bronnen van omega-3 vetzuren.
  • Walnoten zijn iets voedzamer, vooral als het om mineralen gaat.

Het hoge MUFA-gehalte van pecannoten wordt ook als gezonder beschouwd dan één type PUFA’s dat in walnoten wordt aangetroffen, namelijk omega-6-vetzuren. Hoewel essentieel, is een overmatige inname van omega-6 in verband gebracht met ontstekingen [4].

Qua uiterlijk hebben pecannoten een diepbruine kleur, ovaal, met milde ribbels. Walnoten zijn licht van kleur, iets ronder en met opvallende ribbels.

Pecannoten en keto: in Koolhydraatarme Snoepjes

Pecannoten zijn op zichzelf al lekker voor een noot, zowel rauw als licht geroosterd. Maar hun smaak komt pas echt tot leven in zoetigheden en desserts. Daarnaast verhogen pecannoten het vetgehalte van desserts en houden ze koolhydraten vast.

Pecannoten en keto-recepten kunnen alles bevatten, van koolhydraatarme pecantaart en keto-gekonfijte pecannoten tot koekjes en dit Keto Pompoen Pecannootbrood.

Als je van pecannoten houdt of extra wilt gebruiken, voeg ze dan toe aan brownies, muffins, pannenkoeken, bovenop smoothie-kommen, in je ontbijtgranen en meer. Hun milde en zoete smaak past goed bij bijna elk recept dat noten vereist.

Laatste gedachten over pecannoten en keto

Pecannoten zijn de beste noten voor het keto-dieet. Ze zijn een van de laagste carb-noten; ze zijn ook rijk aan ontstekingsremmende en stofwisselingsverhogende vetten. Bovendien weten we allemaal hoe lekker ze zijn.

Pecannoten kunnen worden toegevoegd aan keto-snacks, snoepjes en talloze desserts. Ze helpen bij het toevoegen van vetten aan desserts terwijl ze niet te veel bijdragen aan hun aantal koolhydraten. Pecannoten en keto kunnen je helpen om aan je dagelijkse behoefte aan essentiële voedingsstoffen te voldoen.

Referenties:

  1. United States Department of Agriculture (USDA) Agricultural Research Service. FoodData Centraal. Noten, pecannoten en keto. april 2019. – https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/170182/nutrients
  1. Nishi SK, Viguiliouk E, Blanco Mejia S, et al. Zijn vette noten een zwaarwegende zorg? Een systematische review en meta-analyse en dosis-respons meta-regressie van prospectieve cohorten en gerandomiseerde gecontroleerde studies. zwaarlijvige Rev. 2021;22(11):e13330. doi:10.1111/obr.13330
  1. United States Department of Agriculture (USDA) Agricultural Research Service. FoodData Centraal. Noten, walnoten, engels. april 2019. Pecannoten en keto – https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/170187/nutrients
  1. Innes JK, Calder PC. Omega-6 vetzuren en ontstekingen. Pecannoten en keto. Prostaglandines Leukot Essent Vetzuren. 2018;132:41-48. doi:10.1016/j.plefa.2018.03.004

Bron

Klik hier om terug te gaan naar de categorie “ketopecannoten en keto - Sacha Kay's Wondere Keto Wereld

Pecannoten en keto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *