Geweldige Keto Marshmallows in 1 minuut

Deze suikervrije keto marshmallows zijn een eenvoudig en heerlijk recept gemaakt met slechts 3 ingrediënten! Laag in koolhydraten en keto-vriendelijk, ze hebben de PERFECTE textuur!

De beste suikervrije keto marshmallows

Als je zelfgemaakte keto marshmallows wilt maken zonder alle suiker, maar smaakt naar het echte werk, dan ben je hier aan het juiste adres.

Er zijn zoveel manieren om marshmallows te maken, maar de meeste blijken als witte jello of niets als echte marshmallows. ze smelten niet lekker en ze lossen zeker niet op in een warme chocolademelk of in S’mores.

En daarom ben ik dol op dit suikervrije keto marshmallow-recept: er is geen glucosestroop en geen suiker nodig, maar ze smaken ongelooflijk dankzij een geheim ingrediënt: allulose.

Allulose is een suikervrije en calorievrije zoetstof die oplost zoals witte suiker zou doen. Het is populair in keto-desserts, zoals Softijs en karamel. Hierdoor is het veel beter dan monniksvrucht of erythritol, dat kristalliseert.

In tegenstelling tot in de winkel gekochte suikervrije marshmallows, geven deze je geen spijsverteringspijn of een opgeblazen gevoel: er worden geen kunstmatige zoetstoffen gebruikt!

De textuur is zacht, plakkerig en sponsachtig, en een beetje kleverig als het in je mond komt. Ze zijn zoet en met een heerlijke vanillesmaak, zonder overheersend te zijn.

We voegen ze graag toe aan onze suikervrije warme chocolademelk mix of maak S’mores-koekjes door ze in stukjes te hakken en eraan toe te voegen koolhydraatarme chocoladekoekjes!

Ingrediënten Keto Marshmellows

  • Gelatine poeder. Gelatine zonder smaakstoffen. Gebruik een poeder van goede kwaliteit om ervoor te zorgen dat er overal geen klontjes zijn.
  • Allulose. Je moet allulose gebruiken om kristallisatie en de juiste textuur te verkrijgen.
  • Water. Kraanwater is prima. De helft wordt gemengd met de gelatine en de andere helft wordt gemengd met de allulose om een ​​nepsiroop te vormen.
  • Vanille-extract. Geeft een heerlijke vanillesmaak!
  • Poedersuiker. Optioneel, maar zeef wat keto poedersuiker over de top van de set marshmallows!

Hoe maak je suikervrije keto marshmallows?

Het maken van keto-marshmallows volgt een eenvoudig proces van vier stappen en minder dan 15 minuten hands-on!

Het moeilijkste is om te wachten tot ze klaar zijn, maar ik beloof je, het zal elke minuut waard zijn.

Stap 1- maak gelatine

Begin door de helft van het water in een kleine kom te doen en het gelatinepoeder erover te strooien. Laat het 10-12 minuten staan, zodat de gelatine de vloeistof kan opnemen en kleverig en gelatineus kan worden.

Stap 2- maak de siroop

Doe vervolgens het resterende water in een pan. Voeg de allulose toe en zet het vuur middelhoog. Roer het mengsel voorzichtig door elkaar totdat het kookt. Roer krachtiger tot het kookt. Zodra het borrelt en kookt, haal je het van het vuur.

Stap 3- maak de keto marshmallows

Voeg nu het gelatine mengsel toe aan de kom met de keukenmixer. Zet op lage snelheid de mixer aan en begin met het kloppen van de gelatine. Voeg na 30 seconden langzaam het gekookte water mengsel toe. Voeg het vanille-extract toe en mix 10-11 minuten, of tot zich stijve pieken vormen.

Stap 4- Laat het stevig worden

Breng ten slotte het keto marshmallows mengsel over in een beklede pan en spreid het uit met een rubberen spatel tot het grotendeels gelijkmatig is. Zet minimaal 2 uur in de koelkast tot het stevig is. Eenmaal stevig, zeef wat zoetstof in poedervorm erover en snijd in stukjes.

keto-marshmallows.

Tips om de beste keto marshmallows te maken

  • Als je geen keukenmixer hebt, kun je ook een handmixer gebruiken. De opkloptijd zal iets langer zijn.
  • Als je mengsel na 12 minuten nog geen stijve pieken heeft gevormd, blijf dan kloppen. Het mengsel moet stijve pieken hebben!
  • Gebruik een licht nat mes bij het snijden van de marshmallows.
  • Schakel het vanille-extract uit voor andere smaakopties. Pepermunt-, aardbei- en chocolade-extracten zijn allemaal fantastische opties.

Hoe marshmallows te bewaren

In tegenstelling tot traditionele marshmallows, mogen zelfgemaakte marshmallows niet op kamertemperatuur worden bewaard. Hier volgen praktische tips voor het bewaren van marshmallows:

  • Opslaan: Keto-marshmallows moeten maximaal 1 maand in de koelkast in een afgesloten container worden bewaard.
  • Bevriezen: Doe restjes in een ritssluitingszak en bewaar ze tot 6 maanden in de vriezer.

Veelgestelde vragen over dit recept voor keto-marshmallows

Zijn suikervrije marshmallows ok voor diabetes?

De meeste suikervrije desserts of snacks zijn geschikt voor mensen met diabetes. Mijn vader, die diabetes type 2 heeft, eet deze regelmatig als onderdeel van zijn dieet.

Het is echter altijd het beste om met een gecertificeerde medische professional te praten voordat u iets in uw dieet verandert.

Waar zijn suikervrije marshmallows van gemaakt?

In de winkel gekochte marshmallows zitten vol kunstmatige zoetstoffen en verdikkingsmiddelen die aanzienlijk lichamelijk ongemak kunnen veroorzaken. Ze zitten ook boordevol calorieën.

In dit zelfgemaakte recept gebruikt het alleen gelatine, vanille-extract en allulose – dat is het!

Zijn marshmallows keto-vriendelijk?

Deze marshmallows zijn fantastisch voor een keto-dieet, met minder dan 1 gram netto koolhydraten per portie. Ze zijn een van de recepten met de laagste koolhydraten die je ooit zult maken.

  • Bekleed een 8 x 8-inch pan met bakpapier en zet opzij.
  • Voeg in een kleine kom de helft van je water toe en strooi het gelatinepoeder erover. Laat het 10 minuten staan, zodat de gelatine wat van de vloeistof kan opnemen en een beetje kleverig kan worden.
  • Breng in een kleine steelpan het resterende water en de zoetstof op middelhoog vuur aan de kook. Roer regelmatig, totdat het begint te koken. Laat het een paar minuten koken voordat je het van het vuur haalt.
  • Voeg het gelatine mengsel toe aan de kom van een staande mixer. Zet de mixer op lage snelheid aan en mix 30 seconden. Voeg langzaam het kokende water/zoetstof mengsel toe, samen met het vanille-extract, en klop gedurende 10-12 minuten, of tot zich stijve pieken vormen.
  • Breng het marshmallow-mengsel over in de beklede pan en gebruik een rubberen spatel om het zoveel mogelijk glad te strijken. Zet het minimaal 2 uur in de koelkast, of tot het is opgestijfd.
  • Eenmaal stijf geworden, gebruik je een licht nat mes om stukken te snijden. Bestuif met keto poedersuiker en geniet.
Als je geen keukenmixer hebt, kun je een handmixer gebruiken.
OPSLAAN: Deze keto marshmallows kunnen maximaal 1 maand in de koelkast in een afgesloten container worden bewaard.
BEVRIEZEN: Doe restjes keto marshmallows in een zippy zak en bewaar ze tot 6 maanden in de vriezer.
Recept losjes aangepast van hier.

Portie: 1portie | Calorieën: 12kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 3g | Dik: 1g | Natrium: 7mg | Potassium: 1mg | Calcium: 2mg | Ijzer: 1mg | NETTO KOOLHYDRATEN: 1g

Bron

Ga terug naar “Recepten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *