10 keto ingrediënten die je moet hebben - ketodieet ketogeen dieet

Keto-dieet? Hier zijn 10 voedingsmiddelen die je in je keuken moet hebben!

Het ketogeen dieet is een zeer succesvolle manier om af te vallen. Het maakt gebruik van vetrijke en koolhydraatarme ingrediënten waardoor het lichaam gedwongen wordt om vet te verbranden in plaats van suikers (glucose). Veel mensen zijn bekend met het Atkins-dieet, een koolhydraatarm dieet, maar het keto-dieet beperkt koolhydraten nog meer.

Omdat we omringd zijn door fastfoodrestaurants en kant-en-klare maaltijden, kan het een uitdaging zijn om koolhydraatrijk voedsel te vermijden, maar een goede planning kan je zeker heel erg goed helpen.

Plan menu’s en snacks minstens een week van tevoren, zodat je niet wordt betrapt op alleen koolhydraatrijke maaltijdkeuzes. Onderzoek keto-recepten online; er zijn nogal wat goede om uit te kiezen. Dompel jezelf onder in de keto-levensstijl, vind je favoriete recepten en blijf erbij. Maak (kies, of zoek…) in het weekend een weekmenu en haal hiervoor de boodschappen in huis. Denk ook aan “preppen” (voorbereiden), om het in de komende drukke week nog makkelijk voor jezelf te maken. Denk hierbij aan alvast rijst maken van bloemkool, kipsnippers van geblancheerde kipfilet, voorsnijden van bleekselderij, etc.

Er zijn een paar items die de basis vormen van een keto-dieet. Zorg ervoor dat je deze items bij de hand hebt:

  1. Eieren – Gebruikt in omeletten, quiches (ja, zware room is legaal op keto!), hardgekookt als snack, low carb pizzabodem en meer; als je van eieren houdt, heb je een grote kans van slagen op dit dieet
  2. Spek – Heb ik een reden nodig? ontbijt, saladegarnituur, burgertopper, BLT’s (geen brood natuurlijk; probeer een BLT in een kom, gegooid in mayo)
  3. Roomkaas – Tientallen recepten, pizzabodems, hoofdgerechten, desserts
  4. Geraspte kaas – Strooi over tacovlees in een kom, verwerkt tot tortillachips in de magnetron, saladetoppers, koolhydraatarme pizza en enchiladas
  5. Veel romaine en spinazie – Vul de groene groenten aan; heb genoeg bij de hand voor een snelle salade als de hongersnood toeslaat
  6. Erythritol of Stevia zoetstof – Gebruik in plaats van suiker voor een “zoet-momentje”; deze kunstmatige zoetstof houdt de bloedsuikerspiegel zo laag mogelijk
  7. Bloemkool – Verse of diepgevroren zakjes, je kunt deze koolhydraatarme groente alleen eten, in olijfolie gebakken, gepureerd als nep-aardappelpuree, gehakt/versnipperd en gebruikt in plaats van rijst bij diverse hoofdgerechten, in koolhydraatarme en keto pizzabodems, en veel meer. Bloemkool is jouw beste keto-vriend!
  8. Bevroren kip – Houd een grote zak bij de hand; ontdooi snel en grill, bak, meng met groenten en top met knoflooksaus in een low carb flatbread, gebruik in Chicken piccata, chicken alfredo, taco’s, enchiladas, Indiase boterkip en meer
  9. Gehakt – Maak een grote burger en garneer met allerlei dingen, van kaas tot gebakken champignons tot gegrilde uien… of verkruimel en kook met tacokruiden en gebruik in provolone kaas tacoschelpen; gooi er een gerecht bij met sla, avocado, kaas, zure room voor een tortilla-less taco salade
  10. Amandelen (gewoon of gearomatiseerd) – dit is een lekker en gezond tussendoortje; zorg er echter voor dat u ze telt terwijl u eet, want de koolhydraten tellen WEL op.

Het keto-plan is een veelzijdige en interessante manier om af te vallen, met veel heerlijke voedselkeuzes. Bewaar deze 10 items in je koelkast, vriezer en voorraadkast, en je bent klaar om in een oogwenk een aantal heerlijke keto-maaltijden en snacks samen te stellen.

Door Katherine Palmer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *