diabetes, ketodieet, keto, ketogeen dieet

Diabetes type 2 en Keto – Helpt een keto-dieet om de bloedsuikerspiegel te verlagen?

Diabetes Type 2 en Keto - Sacha Kay's Wondere WereldDiabetes type 2 en Keto

Is een ketogeen dieet veilig voor mensen die de diagnose diabetes type 2 hebben gekregen?

Het voedsel dat wordt aanbevolen voor mensen met een hoge bloedsuikerspiegel stimuleert gewichtsverlies: een ketogeen dieet bevat veel vet en bevat weinig koolhydraten, dus het is raadselachtig hoe een dergelijk vetrijk dieet een optie is om een ​​hoge bloedsuikerspiegel te verminderen.

Het ketogeen dieet

Dit dieet onderstreept een lage inname van koolhydraten en een verhoogde consumptie van vet en eiwit. Het lichaam breekt vervolgens vet af via een proces dat ‘ketose’ wordt genoemd en produceert een brandstofbron die ketonen wordt genoemd.

Gewoonlijk verbetert het dieet de bloedsuikerspiegel terwijl het de behoefte van het lichaam aan insuline vermindert. Het dieet werd aanvankelijk ontwikkeld voor de behandeling van epilepsie, maar de soorten voedsel en het eetpatroon dat het benadrukt, worden bestudeerd ten behoeve van mensen met type 2-diabetes.

Het ketogeen dieet bevat geen voedingsmiddelen zoals…

  • pasta,
  • fruit, en
  • brood

als bron van lichaamsenergie. Mensen met diabetes type 2 hebben last van hoge en onstabiele bloedsuikerspiegels, en het keto-dieet helpt hen door het lichaam in staat te stellen hun bloedsuikerspiegel op een laag, gezond niveau te houden.

Hoe helpt diabetes type 2 en keto?

In 2016 heeft de Dagboek van obesitas en eetstoornissen een recensie gepubliceerd die suggereert dat een keto-dieet mensen met diabetes kan helpen door hun A1c-testresultaten te verbeteren, meer dan een caloriedieet.

Het ketogeen dieet legt de nadruk op de consumptie van meer eiwitten en vet, waardoor je minder honger hebt en dus gewicht verliest. Eiwitten en vet hebben meer tijd nodig om te verteren dan koolhydraten en helpen het energieniveau op peil te houden.

Kortom, diabetes type 2 en ketogeen dieet…

  • verlaagt de bloedsuikerspiegel,
  • verbetert de insulinegevoeligheid en
  • bevordert minder afhankelijkheid van medicijnen.

Het Diabetes Type 2 en Keto dieetplan

Ketogene diëten zijn streng, maar als ze correct worden gevolgd, kunnen ze een voedende en gezonde voedingsroutine bieden. Het gaat erom weg te blijven van koolhydraatrijk voedsel dat de bloedsuikerspiegel kan doen stijgen.

Mensen met diabetes type 2 wordt vaak geadviseerd om zich op dit dieetplan te concentreren, omdat het bestaat uit een mix van koolhydraatarme voedingsmiddelen, een hoog vetgehalte en matige eiwitten. Het is ook belangrijk omdat het hoogverwerkte voedingsmiddelen vermijdt en zich overgeeft aan licht bewerkte en gezonde voedingsmiddelen.

Een ketogeen dieet zou uit dit soort voedsel moeten bestaan…

  • koolhydraatarme groenten: eet groenten bij elke maaltijd. Vermijd zetmeelrijke groenten zoals maïs en aardappelen.
  • eieren: ze bevatten weinig koolhydraten en zijn een hoge bron van eiwitten.
  • vlees: eet vet vlees, maar vermijd overmatige hoeveelheden. Grote hoeveelheden eiwit plus weinig koolhydraten kunnen ertoe leiden dat de lever eiwit omzet in glucose, waardoor de persoon uit ketose komt.
  • vis: een uitstekende bron van eiwitten.

Eet van gezonde bronnen van vet zoals avocado’s, zaden, noten en olijfolie.

Conclusie over Diabetes Type 2 en Keto.

Het is nuttig om af te gaan op wat uw lichaam nodig heeft in plaats van op wat u denkt nodig te hebben. Volg altijd het advies van uw arts over voeding en medicijnen en neem contact op met hem/haar voordat u een nieuw eetplan begint.

Bron

Vond je het artikel “Diabetes Type 2 en Keto” interessant? Wellicht wil je meer lezen over het verschil tussen ketose en ketoacidose! Lees het hier: http://ketovoorbeginners.com/2020/10/07/ketose-en-ketoacidose-wat-is-het-verschil/“Ketose en Ketoacidose Wat is het verschil”

Klik hier om terug te gaan naar de categorie “leven” of “keto

diabetes type 2 en keto - Sacha Kay's Wondere Keto Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *