Keto 50 plus 50+ ketodieet ketogeen dieet

Waarom het Keto-dieet zo effectief is voor mensen boven de 50

Het keto-dieet is de laatste jaren steeds populairder geworden en is een voedingsplan geworden dat de voorkeur geniet van mensen van alle leeftijden. Dat gezegd hebbende, kan deze routekaart voor voeding bijzonder belangrijke gezondheidsvoordelen opleveren voor personen ouder dan 50 jaar.

Overzicht Keto-dieet

Dit voedingsplan, wetenschappelijk geclassificeerd als het ketogene dieet, benadrukt de verminderde consumptie van voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten en een verhoogde inname van vetten. De verminderde inname van koolhydraten zou uiteindelijk de lichamen van deelnemende lijners in een biologisch en metabool proces plaatsen dat bekend staat als ketose.

Zodra ketose is vastgesteld, menen medische onderzoekers dat het lichaam bijzonder efficiënt wordt in het verbranden van vet en het omzetten van genoemde stoffen in energie. Bovendien wordt aangenomen dat het lichaam tijdens dit proces vet metaboliseert tot chemicaliën die worden gecategoriseerd als ketonen, waarvan ook wordt gezegd dat ze belangrijke energiebronnen leveren.

[An accelerator of this is an intermittent fasting method where the restricting of carbs causes your body to access the next available energy source or ketones that are derived from stored fat. In this absence of glucose, fat is now burned by the body for energy.]

Er zijn een aantal andere specifieke ketogene diëten, waaronder:

Getarget (TKD)

Degenen die aan deze versie deelnemen, voegen geleidelijk kleine hoeveelheden koolhydraten toe aan hun dieet.

Cyclisch (CKD)

Aanhangers van dit voedingsplan consumeren koolhydraten op een cyclische basis, zoals om de paar dagen of weken.

Hoog proteïnegehalte

Waarnemers met een hoog eiwitdieet consumeren grotere hoeveelheden eiwitten als onderdeel van hun voedingsplannen.

Standaard (SKD)

Doorgaans verminderde deze meest toegepaste versie van de inname via de voeding de concentraties van koolhydraten (misschien slechts vijf procent van alle voedingsconsumptie), samen met eiwitrijke voedingsmiddelen en een grote hoeveelheid vetproducten (in sommige gevallen zelfs tot wel vijf procent van alle voedingsconsumptie). 75 procent van alle voedingsbehoeften).

In de meeste gevallen neemt de gemiddelde dieter of iemand die nieuw is in het keto-dieet deel aan de standaard- of eiwitrijke versies. De cyclische en gerichte variaties worden meestal uitgevoerd door professionele atleten of personen met zeer specifieke dieetwensen.

Aanbevolen voedingsmiddelen

Aanhangers van het Keto-dieet worden aangemoedigd om voedsel zoals vlees, vette vis, zuivelproducten zoals kaas, melk, boter en room, eieren te consumeren, producten te produceren met lage koolhydraatconcentraties, specerijen zoals zout, peper en tal van andere kruiden, verschillende behoeften en zaden en oliën zoals olijf en kokosnoot. Aan de andere kant moeten bepaalde voedingsmiddelen worden vermeden of strikt worden beperkt. Het gaat onder meer om bonen en peulvruchten, veel fruit, eetwaren met een hoog suikergehalte, alcohol en graanproducten.

Voordelen van het Keto-dieet voor personen ouder dan 50 jaar

Aanhangers van het Keto-dieet, vooral die van 50 jaar en ouder, zouden genieten van tal van potentiële gezondheidsvoordelen, waaronder:

Verhoogde fysieke en mentale energie

Naarmate mensen ouder worden, kan het energieniveau dalen om verschillende biologische en ecologische redenen. Aanhangers van het Keto-dieet zijn vaak getuige van een boost in kracht en vitaliteit. Een van de redenen waarom dit voorval plaatsvindt, is omdat het lichaam overtollig vet verbrandt, dat op zijn beurt wordt omgezet in energie. Bovendien hebben systemische synthese van ketonen de neiging om de hersenkracht te vergroten en cognitieve functies zoals focus en geheugen te stimuleren.

Verbeterde slaap

Individuen hebben de neiging om minder te slapen naarmate ze ouder worden. Keto-lijners hebben vaak meer baat bij trainingsprogramma’s en worden gemakkelijker vermoeid. Dit voorval zou tot langere en vruchtbare rustperiodes kunnen leiden.

Metabolisme

Ouder wordende mensen ervaren vaak een langzamer metabolisme dan tijdens hun jongere dagen. Langdurige keto-lijners ervaren een betere regulering van de bloedsuikerspiegel, wat hun stofwisseling kan verhogen.

Gewichtsverlies

Een snellere en efficiëntere stofwisseling van vet helpt het lichaam om opgehoopt lichaamsvet te verwijderen, wat het afwerpen van overtollige kilo’s zou kunnen versnellen. Bovendien wordt aangenomen dat aanhangers een verminderde eetlust ervaren, wat zou kunnen leiden tot een verminderde calorie-inname.

Op gewicht blijven is belangrijk, vooral naarmate volwassenen ouder worden wanneer ze dagelijks minder calorieën nodig hebben in vergelijking met wanneer ze zelfs in de twintig of dertig leven. Toch is het voor oudere volwassenen nog steeds belangrijk om voedingsrijke voeding uit dit dieet te halen.

Aangezien het gebruikelijk is dat oudere volwassenen spieren en kracht verliezen, kan een voedingsdeskundige een eiwitrijk, specifiek ketogeen dieet aanbevelen.

Bescherming tegen specifieke ziekten

Keto-lijners ouder dan 50 jaar kunnen hun risico op het ontwikkelen van aandoeningen zoals diabetes, psychische stoornissen zoals de ziekte van Alzheimer, verschillende cardiovasculaire aandoeningen, verschillende soorten kanker, de ziekte van Parkinson, niet-alcoholische leververvetting (NAFLD) en multiple sclerose verminderen.

Veroudering

Veroudering wordt door sommigen beschouwd als de belangrijkste risicofactor voor ziekten of aandoeningen bij de mens. Het verminderen van veroudering is dus de logische stap om deze risicofactoren voor ziekte te minimaliseren.

Goed nieuws dat voortvloeit uit de technische beschrijving van het ketoseproces die eerder is gepresenteerd, toont de verhoogde energie van de jeugd als resultaat en door het gebruik van vet als brandstofbron, kan het lichaam een ​​proces doorlopen waarbij het tekens verkeerd kan interpreteren, zodat de Het mTOR-signaal wordt onderdrukt en er is een duidelijk gebrek aan glucose, waardoor wordt gemeld dat veroudering kan worden vertraagd.

Over het algemeen hebben meerdere onderzoeken jarenlang geconstateerd dat caloriebeperking kan helpen veroudering te vertragen en zelfs de levensduur te verlengen. Met het ketogeen dieet is het mogelijk, zonder reductie van calorieën, een effect te hebben op anti-aging. Een intermitterende vastenmethode die wordt gebruikt bij het keto-dieet kan ook een effect hebben op vasculaire veroudering.

Wanneer een persoon met tussenpozen vast of wanneer hij het keto-dieet volgt, wordt BHB of bèta-hydroxybutyraat geproduceerd waarvan wordt aangenomen dat het anti-verouderingseffecten veroorzaakt.

Om eerlijk te zijn, zoals gerapporteerd in het Amerikaanse National Library of Medicine National Institutes of Health artikel “Effects of Ketogenic Diets on Cardiovascular Risk Factors” in mei 2017; de ketogene diëten, die zeer weinig koolhydraten en meestal veel vetten en/of eiwitten bevatten, worden effectief gebruikt bij het afvallen tijdens de behandeling van obesitas en hart- en vaatziekten. Een belangrijke opmerking in het artikel was echter dat “resultaten met betrekking tot de impact van dergelijke diëten op cardiovasculaire risicofactoren controversieel zijn” en “Bovendien zijn deze diëten niet helemaal veilig en kunnen ze in verband worden gebracht met enkele bijwerkingen.”

Het is veilig om te zeggen dat er meer nodig is dan alleen het onderzoeken van dit dieet, voordelen, positieve effecten en bijwerkingen, vooral bij ouder wordende volwassenen, alleen via internet en tijdschriften. Degenen moeten specifiek haar of zijn medische professional raadplegen over specifieke zorgen.

Source by Leon Edward

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *