Wat is ketogeen dieet / Keto dieet Gewichtsverlies / Koolhydraatarm voedsel?

Wat is het ketogeen dieet?

De energie die in levende wezens wordt geproduceerd, wordt geproduceerd uit drie soorten moleculen: koolhydraten, eiwitten en vet. Hier hebben koolhydraten, dwz glucose, prioriteit, meestal wordt de energie geproduceerd via deze methode, maar het ketogene dieet draai ik gewoon om en de energie die wordt geproduceerd door de oxidatie van de vetcellen, dus hierdoor begint ons lichaam sneller en in ons lichaam vet te verliezen. bloed is het Lage insulinespiegels, dus zeer veilig bij diabetici, kunnen de insulinepiek niet verhogen.

De bron van primaire energie van ons allemaal is koolhydraten. Na de afbraak van koolhydraten in het lichaam, wordt glucose gevormd en de oxidatie van glucose geeft ons energie. het overtollige niveau van glucose wordt opgeslagen in de vorm van glycogeen zoals in spieren en lichaamsweefsels. Daarna heeft het lichaam het gebruikt, het volgende niveau van energiebron zijn vetcellen, daarna worden voor energieproductie vetcellen gebruikt en de oxidatie ervan zal in de lever worden verwerkt.

In deze toestand wordt het metabolisme van het lichaam verschoven door de hersenen, te vetoxidatie en dit continue proces van vetoxidatie en dit proces wordt ook ketose genoemd omdat daarin het ketonlichaam wordt gevormd en deze fase wordt keto-toestand genoemd.

Het metabolische kader van het lichaam verandert in het lichaam, dit wordt ketose genoemd, en bij deze spijsvertering wordt het ketonlichaam gevormd in de lever en is het de belangrijkste bron van vitaliteit. Vetcellen verbranden sneller in dit stadium en sneller het proces van gewichtsverlies, maar we moeten bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen tijdens het keto-stadium, aangezien sommige van de gevolgen ervan ook worden gezien.

ketose

Ketose is een metabolische toestand: het wordt niet in één keer volledig verschoven, het duurt tussen de 1 tot 4 weken voordat die metabolische toestand geleidelijk verandert. Allereerst gaat de state-of-the-state glucose uit de maag, er worden enkele nieuwe enzymen voor gevormd en ze metaboliseren vetcellen via de lever en energie die tijdens dit proces wordt geproduceerd.

Neem wat extra supplementen tijdens het keto-dieet

Er is een tekort aan sommige dingen in het lichaam tijdens het keto-dieet, dus moeten we het apart aan ons dieet toevoegen.

We zouden meer water moeten drinken omdat er een tekort aan water in het lichaam is.

daardoor is er een tekort aan B-complex en multivitamine. Dus we moeten complexen en multivitaminen nemen.

Groene bladgroenten moeten gegeten worden, er zitten vezels in, en als er een tekort aan vezels in ons lichaam is dan zal constipatie ontstaan ​​zodat groene bladgroenten die vezels bevatten gegeten moeten worden.

Het koolhydraatarme keto-dieet wordt ook wel het koolhydraatarme, vetrijke dieet genoemd. Het is ook normaal om te zeggen dat de stofwisseling van ons lichaam er gewoon door wordt ontworteld, het normale lichaam handelt als het kweken van suiker. Maar wat er bij die vetverbranding gebeurt, is normaal.

Wanneer we een hoog koolhydraatgehalte eten, creëert het glucose en insuline, het is de meest voorkomende in het normale lichaam en wiens oxidatie energie en het insulinehormoon produceert.

Wat moeten we eten in het keto-dieet?

In het keto-dieet, wat onder het keto-dieet valt, moeten we koolhydraten eten waarin de hoeveelheid vezels hoog is, omdat vezels de hoeveelheid glucose in ons lichaam niet verhogen en gunstig zijn voor onze spijsvertering.

Zeevruchten en vlees Daarnaast vlees, vis, rundvlees, lam en gevogelte.

koolhydraatarme groenten: Broccoli, Bloemkool, Koolblad.

Hoogwaardige onverzadigde vetten: vetrijke kaas, butternut, zonnebloemzaad

Koolhydraatarm fruit is framboos, braambes en ander fruit lage glycemische index Andere vette kokosolie met vetrijke saladedressings en verzadigd vet.

Lees ook: https://en.wikipedia.org/wiki/Low-carbohydrate_diet

voedsel moet worden vermeden

In het keto-dieet worden granen zoals tarwe, maïs, rijst, honing, sinaasappel, siroop en meer zoet fruit zoals appel, banaan, sinaasappel, aardappel en zoete peulvruchten vermeden.

ingangen moeten voor ons worden versierd. De vetverhouding van vet eiwit en koolhydraat in keto diëten vet 70% eiwit 20% en koolhydraten 5 tot 10% zou moeten zijn.

Gezondheidsvoordelen van het keto-dieet

Er zijn veel voordelen aan een keto-dieet.

Sleutel tot afvallen

Bij het afvallen van het keto-dieet is het zeer gunstig voor het beheersen van ons gewicht omdat het de hoeveelheid glucose in het lichaam niet verhoogt en de energie wordt geproduceerd door vet, waardoor oxidatie van direct vetcellen achterblijft. Het is waar dat de hoeveelheid vet uit ons lichaam laag is en dat is ook de sleutel tot gewichtsverlies.

Voel een betere kwaliteit in onze huid

Tijdens het nemen van het keto-dieet hebben we niet vaak honger omdat het een goede energiebron is en we ons vol energie voelen en omdat gedurende de tijd dat we het nemen, de hoeveelheid glucose in ons lichaam wordt verminderd. Kan ook onder controle worden gehouden . Tijdens het nemen van keto-diëten voelen we een betere kwaliteit in onze huid en ook in ons probleem van acne De kwaliteit van de huid is beter dan ooit

Een zegen voor diabetici

Dus het Keto-dieetplan is een nieuw dieetplan en dit dieetplan is een normaal dieetplan dat glucose-oxidatie bevat en gunstiger is omdat het de glycemische index niet verhoogt en de bloedsuikerspiegel laag is, of het is als een zegen voor diabetici.Source by Vikash Shukla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *