Is haring Keto vriendelijk? – Geen broodje alsjeblieft

Haring is al duizenden jaren een belangrijke voedingsbron. En het wordt, over de hele wereld, op talloze manieren geserveerd – rauw, gefermenteerd, gezouten, gebakken of gerookt.
Is haring keto vriendelijk? Laten we het uitzoeken.

Is Haring Keto Vriendelijk
Chatham172 / Shutterstock.com

Wat is een haring?

Haring is een soort aas of prooivis en wordt “silver darlings” of “The Silver of The Sea” genoemd. Ze verplaatsen zich vaak in grote scholen in ondiepe, gematigde wateren.

Er zijn ongeveer 200 verschillende soorten haring. De meest gevangen voor voedsel zijn echter: Atlantische, Pacifische en Araucanische haring. En ze zijn te vinden op de Noordzee en in de Atlantische en Stille Oceaan.

Voedingsinformatie voor haring

Een portie (143 g) van een Pacific haring heeft 290 calorieën. En het zit boordevol met 17 g totaal vet, 33 gram eiwit en 0 g koolhydraten.

Verder heeft het 110 mg cholesterol, 164 mg natrium en 599 mg kalium. En is haring ook rijk aan vitamines en mineralen zoals vitamine A, vitamine C, calcium en ijzer.

Is haring Keto vriendelijk?

Haring is dus absoluut keto-vriendelijk. Het is een ideaal keto-voedsel omdat het geen koolhydraten bevat, een uitstekende bron van gezonde vetten is en boordevol andere voedingsstoffen zit.

Haringschotel geserveerd op een restauranttafel
Vladimir Kolen’s / Shutterstock.com

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *