Diabetes Type 2 en Keto - Sacha Kay's Wondere Wereld

Ik kreeg de diagnose metabool syndroom en waarom ik keto ben gaan eten

Metabool Syndroom - Sacha Kay's Wondere Keto Wereld

Diagnose Metabool Syndroom

Ik at al een paar jaar volgens de Medical Medium-manier en ik beschouwde mezelf als pescatarian, at volledig plantaardig voedsel en at geen zuivelproducten, vlees, gevogelte of eieren.

Zes weken geleden besloot ik naar een medische kruidendokter te gaan, Richard Whelan, ik wilde hem al jaren zien, maar ik denk dat ik niet bereid was om onder ogen te zien wat hij zou zeggen over mijn gezondheid. Mijn doel was om mijn hoge bloeddruk te laten zien, en ik was niet lang geleden gediagnosticeerd met een hoog cholesterolgehalte.

Nou, ik was een beetje geschrokken, hij deed nogal wat bloedonderzoeken, door in mijn vinger te prikken en het door machines te halen en het onder de microscoop te bekijken. Luisteren naar mijn hartslag en het meten van mijn bloeddruk.

Hij zei dat zodra hij me zag, hij wist dat ik het metabool syndroom had, wat een combinatie is van hoge bloeddruk, hoog cholesterol en het vasthouden van gewicht rond je middengebied dat zo koppig is dat alles wat je probeert het niet zal helpen. En ik had zoveel geprobeerd, evenals lichaamsbeweging. Niets verschoof die cijfers.

Hij zei dat het niet de vraag is of ik diabetes krijg, maar wanneer. Hij beschouwde me als pre-diabetisch.

Ik was sprakeloos, ik mompelde dat ik dacht dat ik heel goed en gezond at, dat ik wel van geraffineerde suiker hield, maar hierbij niet uit de band sprong.

Dus hij gaf me wat kruiden voor mijn lever en wat andere vitamines en kruiden om te nemen, magnesiumacetaat, chroom, vitamine B-complex, st mary distel en meidoorn en reishi.

Keto en Metabool syndroom

Hij zei toen dat hij wilde dat ik Keto at.

Ik had zoiets van “Keto?????” wat????

Ik was verbijsterd, ik zei dat Keto was wat mijn schildklier 4 jaar geleden had gemold, door low carb te worden.

Dus hij vroeg me wat ik bereid was te doen, ik zei dat ik bereid was om het te onderzoeken. En daar was hij blij mee.

Schildklier en Keto

Dus ik moest ongeveer een week stevig onderzoek doen. Hij had me voorgesteld om me aan te melden bij dietdoctor.com, wat ik deed.

En ik heb veel tijd besteed aan het proberen uit te vinden waarom keto mijn schildklier niet weer zou weggooien zoals het had gedaan.

Toen moest ik uitzoeken waarom het gebeurde.

Ik had dirty keto gegeten. Dat is eigenlijk gewoon het eten van al het vette voedsel zoals worstjes en spek en vlees en eieren, en geen van de groenten.

Ik heb behoorlijk wat tijd besteed aan het verkennen veganistische keto en besloot dat het te moeilijk zou zijn.

Dus ik nam wat vlees, eieren en ander voedsel mee en gooide de meeste dingen uit mijn kasten die meer koolhydraten bevatten. Het was heel moeilijk om mijn oude voedsel weg te gooien dat ik als gezond beschouwde.

Waar ik echter achter ben gekomen, is dat die voedingsmiddelen voor sommige mensen gezond zijn, net zoals keto niet voor iedereen werkt.

Buikpijn

Dus ik leek het de eerste paar weken redelijk goed te doen, ik ging in de keto-griep fase terwijl mijn lichaam zich aanpaste, en toen kreeg ik diarree.

Ik ging van al mijn vitamines en kruiden af. Na 10 dagen ging ik terug naar mijn oude manier van eten om te zien of het misschien het vet was, misschien had ik mijn dieet veel te snel veranderd in plaats van langzaam voedsel toe te voegen.

Ik deed een voedsel tracker en stond op het punt een afspraak te maken met mijn arts toen het goed kwam.

Dus ik ging een week goed en afgelopen weekend begon het weer. Ik ontleedde wat ik had gegeten en eindelijk kon ik erachter komen wat het was dat het veroorzaakte, want het zou balen zijn als het de vetten waren.

Het was sucralose. De zoetstof die in de Powerade zero zat. Deze gebruikte ik voor elektrolyten toen ik keto-griep voelde. Wat een vicieuze cirkel was, omdat ik zou denken dat ik vanwege de diarree elektrolyten zou moeten vervangen en dan meer zou moeten drinken.

Vooruit gaan

Ik heb mezelf al een paar weken niet gewogen, maar ik begon gestaag af te vallen, en vanmorgen heb ik mijn taille gemeten en ik ben in een maand tijd 15,5 cm kwijtgeraakt.

Ik eet heel graag keto. Het is erg verzadigend. Ik heb wat zuivel ingevoerd, maar niet veel. Ik eet meestal kip, wat vlees en eieren. Maar deze keer eet ik veel meer groenten dan de vorige keer.

Ik heb een paar weken geleden een bloedtest gehad en mijn schildklier is binnen bereik en mijn leverresultaten zijn ook allemaal binnen bereik, iets wat ik in de 4 jaar dat ik bloedonderzoek heb niet heb gezien.

Ik zal jullie af en toe updates geven over hoe het met mij gaat.

Naschrift:

5 maanden na het starten met keto begon ik angst te krijgen en ging ik voor een bloedtest. En ja hoor, wat ik vreesde dat zou gebeuren, ik heb hypothyreoïdie in een vroeg stadium, ik heb mijn koolhydraten verhoogd en heb een afspraak met Richard begin februari 2021. Ik ben 12 kg afgevallen.


Bron

Klik hier om terug te gaan naar de rubriek “leven

Metabool Syndroom

metabool syndroom - Sacha Kay's Wondere Keto Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *