Chocolade Pindakaas Ijs - keto dieet recept

Low-Carb Keto Koolhydraatarm Recept: Pindakaas Chocolade-ijs

Koolhydraatarm recept: Pindakaas Chocolade IJs

Wie houdt er niet van een lekkere schaal ijs op zijn tijd? Met dit koolhydraatarm recept maak je een heerlijke bak ijs! Volledig keto low-carb en koolhydraatarm. Beter wordt het koolhydraatarme leven niet!

Chocolade Pindakaas Ijs - keto dieet koolhydraatarm recept

Ingrediënten

700 ml slagroom

50 gram cacao

4 eierdooiers

4 grote eieren

250 gram pindakaas

150 gram erythritol

2 theelepels vanille-extract zonder suiker

snufje zout

250 ml ongezoete amandelmelk

2-3 theelepels gelatine gemengd met 3-4 eetlepels water (optioneel)

2 ons gehakte ongezoete extra donkere (90%) chocolade of chocoladeschilfers (optioneel)

4 eetlepels MCT-olie of 2 eetlepels wodka of 1/4 theelepel xanthaangom (allemaal optioneel om de ijsvorming te verminderen en een betere ijs structuur te krijgen)

Opmerking bij dit koolhydraatarm recept: misschien moet je een beetje spelen met de zoetstoffen en de cacaoverhouding om aan je persoonlijke voorkeur te voldoen. De basis van room, melk en eieren zal echter voor de consistentie zorgen. MCT-olie, wodka en xanthaangom zijn allemaal populaire opties om ijs en hardheid te verminderen terwijl het bevroren is, terwijl gelatine ook zal helpen om het ijs zacht te houden door wat rijkdom en romigheid aan de textuur toe te voegen. Als je die ingrediënten echter niet bij de hand hebt of als je het overbodig vindt voor het bereidingsproces, laat ze dan in ieder geval weg, vooral als je van plan bent om je ijs eerder vroeger dan later op te eten.

Voorbereiding

Zet een ijsbad op (kom met ijswater). Klop in een aparte kom (iets kleiner dan de ijsbadkom) de eidooiers, eieren, zoetstof en vanille-extract door elkaar.

Doe de room en cacao in een kleine steelpan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de helft van het roommengsel toe aan de eieren om te temperen en klop ze door elkaar. Zet het vuur laag tot medium laag en giet de inhoud van de kom terug in de pan. Roer met een lepel gedurende 10-15 seconden en haal van het vuur. Het mengsel moet dik genoeg zijn om de achterkant van de lepel te bedekken, maar als de eieren schiften, is het te gaar en zal het niet werken.

Doe al het mengsel terug in de kom en zet het bovenop het ijsbad. Klop het zout, de amandelmelk en de pindakaas erdoor. Dit is de stap waarbij je de MCT-olie, wodka of xanthaangom en/of de gelatine (plus water) erdoor klopt.

Laat het mengsel 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Giet de inhoud in een ijsmachine en draai volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Het draaien duurt meestal 30-60 minuten. Als je chocolade stukjes toevoegt, vouw deze dan in nadat het ijsmengsel klaar is met draaien.

Het kan onmiddellijk worden geserveerd of in een bakje worden geschept om in te vriezen. Invriezen zal het een beetje steviger maken, maar het moet 10-20 minuten buiten staan ​​om zacht te worden voordat het wordt geserveerd als het langer dan een paar uur is ingevroren.


Bron

Klik hier voor nog meer koolhydraatarm recept ideeën

Ga terug naar de categorie “koolhydraatarm recepten

gezondafvallen

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.