Is Selderij Keto-vriendelijk?

Is selderij keto-vriendelijk?

Laten we eens kijken of deze groene bladgroente kan worden gegeten tijdens het keto-dieet of een koolhydraatarm dieet.

Is Selderij Keto-vriendelijk
ArtCookStudio / Shutterstock.com

Wat is selderij?

Selderij is een groente die tot dezelfde familie behoort als wortelen, peterselie en pastinaak. En het bevat antioxidanten en ontstekingsremmende middelen.

De groente kan in veel eten en drinken verwerkt worden. En de stengel, bladeren en zaden kunnen worden gegeten en gebruikt bij het koken.

De stengels zijn erg knapperig en worden vaak gegeten als caloriearm tussendoortje. En zoals Boerenkool, kunnen de bladeren en stengel worden gebruikt om smoothies te maken. En vaak worden selderijzaden gemalen om selderijpoeder te maken.

Voedingswaarde-informatie voor selderij

Voordat we de vraag beantwoorden, “is selderij keto-vriendelijk?”, Laten we eerst de voedingswaarde-informatie bekijken.

Een middelgrote steel van selderij (40 g) bevat 6,4 calorieën, 0,1 g totaal vet en 1,2 g totale koolhydraten. Maar aangezien het 0,6 g voedingsvezels bevat, bevat het slechts 0,6 g netto koolhydraten.

Is Selderij Keto-vriendelijk? Kun je het eten terwijl je op Keto zit?

Ja, bleekselderij is keto-vriendelijk. Het bevat weinig koolhydraten en is een volwaardige voeding. Selderij zou eigenlijk een hoofdbestanddeel van een gezond keto-dieet moeten zijn.

Selderij Smoothie En Selderij Stengels Op De Tafel
MShev/Shutterstock.com

Waar Selderij Te Krijgen?

Je kunt verse selderij kopen bij jouw plaatselijke supermarkt.

Bron

Klik hier om terug te gaan naar de categorie “keto

afvallen

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.