Koolhydraatarm Dieet - Sacha Kay

Hoe te beginnen met koolhydraatarm eten?

Wat is koolhydraatarm eten?

Koolhydraatarm Eten Dieet - Sacha KayKoolhydraatarm eten omvat het schrappen van koolhydraten uit uw dieet, of op zijn minst beperken, en het toevoegen van meer eiwitten en vetten. Maar zelfs als je granen, zetmeelrijke groenten en fruit zou schrappen, zal het je dan nog steeds helpen om af te vallen, en nog belangrijker, zal je gezond zijn en zullen de resultaten van het gewichtsverlies blijvend zijn?

Als je alle groenten, fruit en granen weglaat, is het antwoord NEE. Je lichaam heeft de voedingsstoffen nodig die het uit die belangrijke voedingsmiddelen haalt om je gezond te houden. Sterker nog, als je alleen maar eiwitten en vet eet, loop je meer risico op hartaandoeningen, kanker en andere soorten ziekten. Maar er is een manier om koolhydraatarme diëten te volgen en toch gezond te zijn. Hier is hoe.

Granen

granen koolhydraatarm eten dieet - sacha kayEet volle granen in plaats van bewerkte granen zoals witte rijst en witbrood. Dat zijn lege koolhydraten, terwijl volle granen je juist kunnen helpen om af te vallen. Eet bijvoorbeeld zilvervliesrijst in plaats van brood of pasta als je koolhydraatarm eten wilt.

Koolhydraatarme groenten

Selecteer groene bladgroenten en broccoli. Een bladgroente, zoals boerenkool bijvoorbeeld, in combinatie met broccoli geeft je een geweldige voedingswaarde bij koolhydraatarm eten. Hoewel het het beste is om een ​​verscheidenheid aan groenten te eten, kun je niet fout gaan als je vasthoudt aan groene bladgroenten in plaats van groenten volledig uit je dieet te schrappen.

Koolhydraatarm fruit

keto koolhydraatarm fruit - Sacha Kay - koolhydraatarm dieetFruit spaarzaam toevoegen. Eet een paar vruchten uit verschillende kleurgroepen om de beste voeding te krijgen. Eet bijvoorbeeld een aardbei, een stukje meloen en een handvol bosbessen. Hoewel dit niet te veel extra koolhydraten zal toevoegen, zal het je helpen om de vitamines en mineralen binnen te krijgen die je nodig hebt.

Eieren

Eieren zijn een geweldige manier om eiwitten aan je koolhydraatarm eten dieet toe te voegen, omdat ze veel van dezelfde soort voedingsstoffen bevatten als groenten en fruit, maar dan zonder de hoge koolhydraten. Eieren geven je bijvoorbeeld omega-3 vetzuren, vitamine A en vele andere supplementen. Als je echt probeert om het advies van koolhydraatarme diëten op te volgen, eet dan alleen het eigeel.

Als u deze voedingsmiddelen uit uw dieet schrapt om snel af te vallen, zult u later waarschijnlijk weer aankomen. Dit wordt een “jojo” dieet genoemd. Dat komt omdat je lichaam tijdens het dieet zo’n tekort aan voedingsstoffen zal hebben dat je naar het voedsel verlangt en er later te veel van eet. Het is beter om voedsel dat slecht voor je is, zoals junkfood, volledig te schrappen en je inname van voedsel dat goed voor je is, zoals granen, fruit en groenten, iets te verminderen.

Dranken, snacks en toetjes

Het ergste dat je kunt eten tijdens koolhydraatarm eten zijn suikerhoudende dranken, snacks en toetjes. Schrap deze uit uw dieet voordat u volle granen, fruit of groenten eruit haalt. Het is ook belangrijk om te beseffen dat koolhydraatarme diëten zullen resulteren in een afname van energie. Dat komt omdat je lichaam koolhydraten nodig heeft om energie te produceren. Als je merkt dat je niet genoeg energie hebt om je normale levensstijl bij te houden, heb je misschien te veel koolhydraten geschrapt. Voeg ze weer toe totdat u zich voorbereid voelt om aan uw dagelijkse verantwoordelijkheden te voldoen, of overweeg om uw dieet van koolhydraatarm eten te veranderen.

Bron

Aantekening van Sacha: dit artikel staat vol onzin en onwaarheden. Neem bijvoorbeeld het “je lichaam heeft koolhydraten nodig om energie te produceren”. Pure onzin. Vet is namelijk een prima brandstof!
Ik heb het artikel toch opgeslagen.

Neem voor de aardigheid eens een kijkje naar de basisinformatie over een keto dieet. Die informatie is veel zinniger dan dit artikel, naar mijn mening.

Klik hier om terug te gaan naar “low carb“.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.