Koolhydraten In Champagne: Is Champagne Keto?

Wil je een verjaardag of promotie vieren met vrienden, familie of collega’s, maar zonder invloed op jouw ketose?

is champagneketo

Hieronder wordt alles bespreken wat je moet weten over het drinken van champagne als je een keto-dieet volgt. Er wordt gekeken naar de koolhydraten in champagne én je krijgt tips en adviezen.

Is champagne keto vriendelijk?

Omdat champagne zo zoet is, vermijden veel ketovoren het omdat ze denken dat er heel veel suiker in zit.

Maar het gemiddelde glas van 150 ml bevat maar vier gram koolhydraten. En omdat je je dagelijkse inname van koolhydraten wilt beperken tot 20 gram per dag, kun je er met mate van genieten op een keto-dieet.

Niet alle champagne is echter hetzelfde. Er zijn verschillende soorten:

 1. “Echte” Champagne brut (denk hierbij aan Moët & Chandon, Piper Heidsieck, etc)
 2. “Echte” Champagne demi-sec
 3. “Nep” Champagne brut (denk hierbij aan Cava, Prosecco, Mousserende wijn, etc)
 4. “Nep” Champagne demi-sec
 5. Kinder Champagne (denk hierbij aan Dubbelfriss Bubbelfriss, etc)

Als je op zoek bent naar een drankje met de minste koolhydraten, kies dan voor “brut” champagne (echt of nep). Een glas van 150 ml heeft slechts één gram koolhydraten zodat u van verschillende drankjes kunt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over ketose.

Maar kijk uit voor demi-sec en kinder champagne. Ze bevatten tussen de zes en twaalf gram koolhydraten per portie. Dus na twee of drie glazen piekt u in de bloedglucose en raakt u uit ketose.

champagneflessen

Champagne-voedingsinformatie

Een glas champagne heeft:

 • 121 lege calorieën
 • Eén tot vier gram koolhydraten
 • Nul vetten
 • 7,4 mg natrium
 • 104 mg kalium

Een waarschuwing bij het drinken van alcohol op Keto

De meeste ketovoren hangen vast aan het koolhydraat gehalte van champagne. En hoewel de inname van koolhydraten belangrijk is, is het niet de enige factor om op te letten.

Overweeg om uw alcoholgebruik te beperken, omdat dit niet alleen een negatieve invloed kan hebben gewichtsverlies maar je vermogen om in ketose te blijven. Daarnaast heeft alcohol een groter effect op mensen die in ketose zijn.

Ethanol maakt geen insuline en wordt niet als vet in je lichaam opgeslagen. Je lichaam verwijdert het onmiddellijk met behulp van leverenzymen, omdat het wordt gezien als een gifstof. Dus je zou naar deze informatie kunnen kijken en denken dat keto en alcohol een goede combinatie is.

Echter, alcohol is zeer oxidatief, waardoor je lever onder veel stress komt te staan, ontstekingen veroorzakend. Deze oxidatieve stress en chronische ontsteking kunnen uiteindelijk leiden tot levenslange problemen zoals:

 • Vette lever
 • Hartziekte
 • Suikerziekte
 • Kanker

Ethanol blokkeert ook de vetverbranding. Als je alcohol drinkt, ziet je lichaam het als een gifstof en pauzeert het alle andere lichaamsfuncties, inclusief vetverbranding, om van deze gifstof af te komen.

Dus als je geconfronteerd wordt met een plateau in het gewichtsverlies, probeer dan een paar maanden alcohol uit het dieet te schrappen en kijk of het je helpt bij gewichtsverlies.

man champagne inschenken

Champagne Keto vriendelijke vervangers

Wil je andere keto alcoholische dranken? Overweeg deze champagne keto alternatieven:

 • Sterke drank
 • Sauvignon Blanc (droge witte wijn)
 • Koolhydraatarm bier

Sterke drank

Sterke drank zoals wodka, tequila, whisky en rum zijn de beste opties voor alcoholische dranken op keto. Het heeft een hoog alcoholgehalte, dus je hoeft niet veel te drinken.

Een shot wodka bevat bijvoorbeeld nul koolhydraten. Als je een zero-carb en zero-calorie mixer kunt bemachtigen, kun je genieten van een avondje uit zonder je zorgen te maken over ketose.

Sauvignon Blanc

Koolhydraatarme droge wijn zoals Sauvignon Blanc zijn ook een goede optie op keto. Het is gemaakt van ingrediënten die geen insuline, ontsteking of bloedsuiker veroorzaken.

Eén glas Sauvignon Blanc bevat drie gram koolhydraten, dus af en toe kun je genieten van een glas.

Koolhydraatarm bier

Als u op zoek bent naar een alternatief met weinig koolhydraten en weinig alcohol, probeer het dan eens koolhydraatarm bier. Hoewel traditioneel light bier een van de slechtste alcoholische dranken is voor keto, bevatten de meeste flessen keto-bier slechts twee tot vier gram netto koolhydraten.

Het is ook een praktische optie als je een grote fan bent van bier, maar net bent overgestapt op keto en op zoek bent naar koolhydraatarme vervangers.

Laatste gedachten over de champagne keto combinatie

Het drinken van champagne zal je niet uit ketose schoppen, maar je wilt je consumptie beperken. Af en toe een drankje is oké, maar als je meerdere glazen tegelijk gaat drinken, ontstaan ​​er mogelijk problemen.

Het zet je lichaam onder oxidatieve stress en veroorzaakt ontstekingen. Het lichaam geeft ook prioriteit aan het wegwerken van alcohol, omdat het het als een giftige stof ziet, die de vetverbranding onderbreekt.

Verminder dus uw alcoholinname op keto en blijf bij koolhydraatarme champagne keto sterke drank, hoogwaardige rode wijnen en koolhydraatarm bier.

Maar het beste blijft: geniet, maar drink met mate of liever niet!
Bron

Lees hier meer over alcoholvrije keto drankjes die een goed alternatief vormen voor het borreluurtje met champagne keto.

Klik hier om terug naar de categorie “keto” te gaan.

afvallen-dieet-recepten