Intermittent Fasting - Intermitterend Vasten IF - Keto Informatie

Vasten: 5 redenen waarom IF een absurd goed idee is

Intermitterend Vasten

Intermittent Fasting, kortweg IF, of intermitterend vasten in het Nederlands, is geen dieet of uithongeringsproces. Het is een eetpatroon. Wanneer je vast en daarmee vaak automatisch ook de calorie-inname vermindert, kan dit leiden tot een gezonder en langer leven. Hou er rekening mee dat onze voorouders vóór ons verzamelaars en jagers waren. Ze aten niet de hele tijd en wat ze aten was gebaseerd op wat er beschikbaar was. Dat gezegd hebbende, betekent dit dat ons lichaam er eigenlijk ook op is ontworpen om een ​​paar uur niet te eten. Het kan overleven zonder drie vaste maaltijden per dag. “Living the IF Life” heeft veel voordelen die hieronder worden uitgelegd.

Gezondheidsvoordelen

1. Je houdt jezelf vol.

En ja, voorgaande zin is correct. Sommige mensen denken dat vasten, of ieder dieet trouwens, gelijk staat aan honger. Wanneer intermitterend vasten is voltooid, past ghreline, een hormoon dat honger aangeeft, zich aan de nieuwe manier van eten van het lichaam aan, waardoor je geen honger zult hebben.

2. Je zult je beter kunnen concentreren.

Tijdens het vasten worden meer catecholamines, een ander hormoon van het lichaam, aangemaakt. Het eindresultaat is dan ook dat je meer gefocust bent op wat je aan het doen bent.

3. Je hebt meer energie.

Omdat je als je vast automatisch niet zo veel meer zult eten, zal de bloedsuikerspiegel minder schommelen. Dit betekent dat echte energie consistenter zal zijn. Bovendien verklein je het risico op het krijgen van diabetes of zelfs herstellen van type 2 diabetes: het is niet onmogelijk! Je kunt ook trainen terwijl je aan het vasten bent, wat het potentieel van uw lichaam om meer vetten te verbranden, daadwerkelijk zal vergroten. Ook een groeihormoon wordt verhoogd wanneer u vast, wat helpt om calorieën te verbranden.

4. Je verbrandt meer vet.

En dat betekent afvallen. Omdat je minder eet en minder calorieën binnenkrijgt, zal je lichaam lichaamsvet voor energie gaan verbranden in plaats van de energie te halen uit het voedsel, en dan met name de koolhydraten, dat anders regelmatig wordt gegeten als je niet aan Intermittent Fasting doet. Dit betekent ook dat je lichaam meer spiermassa zal gaan vertonen. Even terzijde, als je ongeveer 16 uur aan het vasten bent, verbruikt je lichaam al lichaamsvet!

5. Je kunt ook profiteren van het volgende:

• Minder glucose in het bloed en betere insulinespiegels

• Minder ontstekingen

• Bescherming tegen ziekten zoals hartaandoeningen, Alzheimer en kanker

Hoe te beginnen

Het is raadzaam om de hulp van een professional in te roepen voordat je begint met vasten. Plan een bezoekje aan jouw huisarts in, als je een medische aandoening hebt, voordat je begint met vasten.
Daarna kun je het vasten voor jezelf op gaan bouwen. Begin met het kiezen van een dag om het ontbijt over te slaan. Je kunt ervoor kiezen om water of thee te nemen in plaats van het ontbijt. Daarna kun je uitbouwen naar alle dagen zonder ontbijt.


Je kunt jouw avondsnack overslaan, uitsluitend ongezoete drankjes drinken in de avond en jouw avondeten iets vroeger dan anders te eten.
Luister ten allen tijde naar jouw lichaam. Wellicht geeft in de loop van de tijd jouw lichaam aan voldoende te hebben aan slechts één maaltijd per dag. Ook dat is een optie! Deze manier van vasten heet OMAD en dat staat voor “One Meal A Day”.

Klik hier om terug naar de “vasten” categorie te gaan

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.