Thuiskok - Keto dieet - Recepten

Dingen die ik heb geleerd als thuiskok

Thuiskok - Keto dieet - Recepten

Thuiskok

Ik keek naar “The Taste” op tv en ik was erg opgewonden dat een thuiskok het zo ver in de competitie heeft gehaald. Ik zou niet geschokt moeten zijn, Nigella Lawson is ook een thuiskok. Maar het belangrijkste is dat ik er echt van hield om iemand zonder formele opleiding het ver te zien schoppen. Marina had op meerdere continenten gewoond en was niet bang om gekke dingen te doen… Ik bedoel, ze maakte een soep met haan testikels. Kom op. Ze is gek, maar op een goede manier.

Tips voor een goede thuiskok

Ik ben geen ervaren kok, maar mijn kookkunsten worden steeds beter en beter. Ik heb een paar dingen die ik heb geleerd tijdens mijn vele jaren van koken op een rijtje gezet.

  • Speel met je eten. Als je in een restaurant bent en je eet iets dat goed (of slecht!) smaakt, zoek dan uit waarom je het lekker vindt of niet. Pluk het uit elkaar. Is het verkeerd gekookt? Houd je van de kruiden? Is dit iets dat je thuis zou kunnen koken?
  • Probeer iets geks. Ik kook al sinds ik groot genoeg was om bij het fornuis te staan, en hielp met koken sinds ik kon staan. Ik heb wat GEKKE dingen aan mijn eten toegevoegd. Mijn zus zal je vertellen dat ik vroeger kaneel bij het pastawater deed. Maar soms komt er iets geweldigs uit als je iets geks probeert. Ik ontdekte dat het toevoegen van sinaasappelsap aan pannenkoeken geweldig smaakte. Dat is natuurlijk geen LCHF-voedsel, maar het smaakte toen zeker goed!
  • Zoek een receptensite die je echt lekker vindt. Ik ben dol op Nom Nom Paleo voor hartige gerechten en Comfy Belly voor gebak. Hun stijl is vergelijkbaar met de mijne. Als de recepten op hun sites verschijnen, kan ik er vrij zeker van zijn dat ik ze leuk zal vinden. Als ik naar een verzamelsite ga met recepten die door gebruikers zijn ingediend, heb ik niet zo’n groot succespercentage.
  • Daag jezelf uit. Ik ben niet opgegroeid met het eten van veel van deze recepten. Mijn moeder maakte geweldig eten (haar roerbak kip is waanzinnig goed) maar ik heb niet geleerd hoe ik kippenbouillon van haar kan maken zoals de meeste mensen doen. Ik had een verlangen om het te maken, en leerde hoe het te maken. Misschien vind je een recept dat anders is dan alles wat je ooit eerder hebt gedaan. Misschien vind je op de boerenmarkt wel een groente waar je nog nooit mee hebt gekookt (hallo paksoi). Wat het ook is, spring in het water en man/vrouw omhoog.
  • Perfect is voor prissies. Mijn eten is niet altijd mooi. Leer eerst het eten koken en maak je dan zorgen over fantasie. Eten is niet goed als het er goed uitziet, maar naar rotzooi smaakt. Richt je energie. Je kunt later dom zijn. Dat recht heb je als thuiskok.

Bron

Klik hier om naar de “leven” categorie terug te gaan

thuiskok - Sacha Kay's Wondere Keto Wereld

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.