Keto dieet - Lifestyle - Lange Termijn - Nieuwe manier van eten

Het Keto-dieet en gewichtsverlies

Als je de wens had om wat extra kilo’s kwijt te raken, dan zou je misschien een ketogeen dieet zijn tegengekomen, dat in de volksmond bekend staat als het Keto-dieet. Het is een populair plan voor gewichtsverlies dat in korte tijd een aanzienlijk gewichtsverlies belooft.

Maar verre van wat de meeste mensen denken dat het is, is het dieet geen magisch hulpmiddel om gewicht te verliezen. Net als elk ander dieet, kost het tijd, vereist het veel aanpassing en tracking om resultaten te zien.

Wat is het Keto-dieet?

Het keto-dieet is erop gericht je lichaam in ketose te brengen. Dit dieetplan is meestal koolhydraatarm met een hoge inname van gezonde vetten, groenten en voldoende eiwitten. In dit dieet ligt ook de nadruk op het vermijden van sterk bewerkte voedingsmiddelen en suikers.

Er zijn verschillende soorten Keto-diëten: standaard ketogeen, cyclisch, gericht en eiwitrijk dieet. Het verschil daarin hangt af van de inname van koolhydraten. Het standaard ketogene dieet is koolhydraatarm, vetrijk en voldoende eiwit wordt het meest aanbevolen.

Is het Keto-dieet veilig?

De meeste critici van het Keto-dieet zeggen dat het niet veilig is vanwege de nadruk op het consumeren van een hoog vetgehalte. Dit wordt geleid door de misvatting dat vetten slecht voor je zijn. Integendeel, gezonde vetten zijn juist heel goed voor je.

Met dit dieet krijg je veel vetten binnen uit gezonde bronnen zoals avocado, noten, vis, boter, eieren, kokosolie, palmolie, zaden zoals chia en rood vlees.

Hoe helpt het Keto-dieet bij gewichtsverlies?

Dus hoe werkt het ketodieet echt en helpt het je lichaam overtollige kilo’s kwijt te raken? Wanneer je een koolhydraatrijk dieet volgt, gebruikt je lichaam glucose uit koolhydraten en suikers om lichaamsactiviteiten van brandstof te voorzien. Wanneer je een ketogeen dieet volgt, voorzie je het lichaam van minimale hoeveelheden koolhydraten en suikers.

Met een verminderde toevoer van suiker en koolhydraten, zijn de glucosespiegels in het lichaam uitgeput, waardoor het lichaam op zoek gaat naar alternatieve energiebronnen. Het lichaam wendt zich daarom tot opgeslagen vetten voor energie en daarom leidt het Keto-dieet tot gewichtsverlies.

Deze aandoening waarbij je lichaam vetten verbrandt voor andere energie dan koolhydraten, wordt ketose genoemd. Wanneer je lichaam in ketose gaat, produceerde het ketonen als brandstofbron in plaats van afhankelijk te zijn van glucose. Ketonen en glucose zijn de enige twee energiebronnen die de hersenen van brandstof voorzien.

Voordelen van ketose en het keto-dieet

Naast het helpen bij het afvallen, brengt het lichaam in ketose ook andere gezondheidsvoordelen met zich mee. Hier zijn er een aantal:

  • Verbeterde mentale helderheid
  • Verbeterde fysieke energie
  • Stabiele bloedsuikerspiegel waardoor het een goede remedie is tegen epilepsie en diabetes
  • Verbeterde en verbeterde huidtinten
  • Lager cholesterolgehalte
  • Hormoonregulatie vooral bij vrouwen

Het ketogeen dieet is een van de beste diëten die je kunt volgen om af te vallen en om je algehele gezondheid te verbeteren. Het dieet kan ook worden gebruikt voor kinderen met overgewicht. Er zijn talloze onderzoeken die het dieet ondersteunen en significante resultaten laten zien, vooral in combinatie met intermiterend vasten

Source by Mathenge Kabui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *