Is boerenkool of kale Keto vriendelijk?

Boerenkool, of kale, is een populaire groente en superfood. Maar is het keto-vriendelijk? Laten we eens kijken of het een hoofdbestanddeel van het keto-dieet kan zijn. Lees verder om erachter te komen!

Is Boerenkool Keto-vriendelijk
Imsosomg / Shutterstock.com

Wat is boerenkool?

Boerenkool, ook wel bladkool of kale genoemd, is een groene bladgroente die boordevol voedingsstoffen zit. Het is een kruisbloemige groente en behoort tot dezelfde familie als broccoli, bloemkool en paksoi.

Deze groente is een van de meest voedzame voedingsmiddelen ter wereld en wordt beschouwd als een superfood. Het is een geweldige bron van vitamine C en K. En het kan het risico op hartaandoeningen en kanker helpen verminderen.

Bovendien kan het worden gebruikt als ingrediënt voor verschillende voedingsmiddelen en shakes, als vulling of zelfs als toppings op pizza’s!

Voedingsinformatie

Zoals hierboven vermeld, zit boerenkool boordevol voedingsstoffen. Laten we dus de voedingswaarde-informatie bekijken en erachter komen: is het keto-vriendelijk?

Een kopje (16 g) rauwe boerenkool bevat 7,8 calorieën, 0,2 g totaal vet en 1,4 g totale koolhydraten. Het bevat ook 0,6 g voedingsvezels, wat betekent dat het slechts 0,8 g netto koolhydraten bevat. Verder heeft het 79 mg kalium en 0,7 g eiwit.

Is boerenkool Keto vriendelijk?

Ja, het is zeker keto-vriendelijk! Het is eigenlijk een uitstekende keto-vriendelijke groente, omdat het niet alleen weinig netto koolhydraten bevat, maar ook vrij is van schadelijke ingrediënten, als je kiest voor de biologische variant. Het is daarnaast ook nog eens super veelzijdig. Daarom zou het een hoofdbestanddeel van uw keto-dieet moeten zijn.Snel Gebakken Boerenkool Met Chili Vlokken In Een Gietijzeren Pan

Elena Veselova / Shutterstock.com

Waar is boerenkool te koop?

Je kunt het gemakkelijk kopen in lokale supermarkten. Zowel vers als diepvries en in potten.

Bron

Klik hier om terug te gaan naar de rubriek “keto“.

Meer weten over keto en groenten? Neem dan eens een kijkje op “Keto voor Beginners – Basis 1 – Groente