Is bruine suiker Keto-vriendelijk?

Is bruine suiker keto-vriendelijk? Laten we eens kijken of mensen deze beroemde zoetstof kunnen gebruiken in hun keto-recepten.

Is bruine suiker Keto-vriendelijk
Afrika Studio / Shutterstock.com

Wat is bruine suiker?

Bruine suiker wordt vaak gebruikt als vervanging voor witte suiker om voedsel te zoeten. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bevat het echter niet minder calorieën dan witte suiker. In feite zijn beide soorten suiker qua voedingswaarde vergelijkbaar.

Het grootste verschil tussen deze twee komt neer op de aanwezigheid van melasse. Bruine suiker wordt gemaakt met melasse van suikerriet en krijgt zo zijn kenmerkende bruine kleur.

En afhankelijk van de hoeveelheid melasse kan bruine suiker lichtbruin of donkerbruin zijn.

Voedingswaarde Informatie Voor Bruine Suiker

Voordat we de vraag beantwoorden, “is bruine suiker keto-vriendelijk?”, Laten we eens kijken naar de voedingswaarde-informatie hieronder.

Een theelepel (3g) van bruine suiker levert 11 calorieën, nul totaal vet en 2,9 g totale koolhydraten. Het heeft ook 4 mg kalium en 0,8 mg natrium.

Is bruine suiker Keto-vriendelijk?

Nee, bruine suiker is niet keto-vriendelijk. Ongeacht de hoeveelheid die u consumeert, kan bruine suiker je uit ketose schoppen. Het is een hoog-glycemische zoetstof met een glycemische index van 65 en kan je bloedsuikerspiegel doen stijgen.

Een close-up van bruine suikerklontjes over suiker
FoodVideoPhoto / Shutterstock.com

Keto-alternatieven voor bruine suiker

Stevia

Als je op zoek bent naar een zoet alternatief voor bruine suiker dat keto-vriendelijk is, dan is stevia de juiste keuze. Het is 100 tot 300 keer zoeter maar heeft geen effect op ketose of bloedsuikerspiegel.

Erythritol

Erythritol is een geweldig alternatief voor bruine suiker. Het is een type koolhydraat dat suikeralcohol wordt genoemd. En het is een caloriearme zoetstof die geen effect heeft op ketose of bloedsuikerspiegel.

Allulose

Allulose is een plantaardige, natuurlijke zoetstof. Net als erythritol bevat het nul koolhydraten en vet en is het iets minder zoeter dan bruine suiker.

Bron

Klik hier om terug te gaan naar de categorie “keto”.