keto ketogriep keto dieet sacha kay

Ketogriep : is het normaal?

In deze post vragen we ons af of ketogriep normaal is als je een ketodieet gaat volgen.

Wat is ketose?

Ketose treedt op wanneer uw lichaam niet genoeg koolhydraten heeft om te verbranden voor energie. In plaats daarvan verbrandt het vet om ketonen te produceren, die het als brandstof kan gebruiken. Ketose is een populair koolhydraatarm dieet. Ketose kan ervoor zorgen dat je minder honger hebt en helpt je niet alleen om vet te verbranden. Het helpt ook bij het behoud van spieren. Ketose begint meestal na 3 of 4 dagen eten van minder dan 50 gram koolhydraten per dag bij gezonde mensen die geen diabetes hebben of niet zwanger zijn. Een keto dieet (ook wel ketogeen dieet genoemd) is een koolhydraatarm, vetrijk dieet dat zeer effectief is om af te vallen.

Bijwerkingen van het ketogene dieet

Hoewel afvallen het meest directe effect is van het ketogene dieet, zijn er andere bijwerkingen waarmee rekening moet worden gehouden. Na een paar dagen of weken het keto-dieet te hebben gevolgd, zult u merken dat u zich ziek, traag, snel moe, prikkelbaar en concentratieproblemen voelt. Dit is een veel voorkomende bijwerking van het keto-dieet dat bekend staat als ketogriep.

Waar wordt ketogriep door veroorzaakt?

Keto-griep wordt veroorzaakt door de reactie van het lichaam op koolhydraat beperking en kan vaak symptomen van griep nabootsen, vandaar de naam “ketogriep”. Ons lichaam is gewend om een ​​grote hoeveelheid koolhydraten in te nemen, en een plotselinge afbraak van koolhydraten door uw dagelijkse inname van koolhydraten te beperken, zal ervoor zorgen dat uw lichaam zo reageert dat u die symptomen voelde, maar na een paar weken (of maanden) zal uw lichaam snel pas je aan de veranderingen aan en je zult je beter (en lichter) gaan voelen.

Veel artikelen geschreven door artsen en diëtisten beweerden dat de symptomen van “keto-griep” niet worden herkend door de geneeskunde en dat “ketogriep” zelf niet te vinden is op PubMed (de bibliotheek van geïndexeerde medische onderzoekstijdschriften). Veel mensen die dit dieet hebben geprobeerd (waaronder ikzelf) hebben echter bevestigd dat ze deze korte kwaal hebben ervaren en snel herstelden na eenvoudige remedies.

Ketogriep Keto informatie Nederland België Sacha Kay Keto-dieet

Hoewel de symptomen een kleine invloed kunnen hebben op uw dagelijkse activiteiten, duren ze niet lang en sommige mensen ervaren slechts geringe of helemaal geen effecten. Dit komt doordat ons lichaam anders reageert of door metabolische flexibiliteit (hoe goed u zich kunt aanpassen aan het gebruik van verschillende brandstofbronnen (zoals koolhydraten, vetten, eiwitten en ketonen)). Degenen die veel geraffineerde suiker en bewerkte voedingsmiddelen consumeren, hebben meer kans op ernstige ketogriep symptomen dan degenen die dat niet doen.

Tips voor het verminderen van de tijdelijke bijwerkingen

Hieronder volgen remedies voor de tijdelijke bijwerkingen van het “opschonen” van uw dieet.

  1. Begin langzaam. Het is raadzaam om te beginnen met een koolhydraatarm dieet en vervolgens geleidelijk over te schakelen naar een strikt keto-dieet, zodat uw lichaam zich gemakkelijker kan aanpassen.
  2. Drink water. Rehydrateer uzelf door water te drinken alsof het uw werk is. Voldoende water drinken kan deze symptomen helpen verlichten. Als je actief bent, drink dan meer water. Het helpt tegen hoofdpijn en verhoogt je energieniveau.
  3. Eet meer vet. Bij het keto-dieet is de inname van gezonde vetten cruciaal. Consumeer meer gezonde vetten zoals boter, ghee, olijfolie, kokosolie, avocado en macadamianoten. Je kunt niet tegelijkertijd low carb en low fat doen. Probeer eens een halve avocado en wat spek te snacken, of laad eidooiers op tijdens het avondeten.
  4. Zorg voor voldoende rust. Als je lichaam nog steeds onder stress staat en moe is, beperk je lichaamsbeweging dan een tijdje tot je hersteld bent of doe oefeningen met een lage impact, zoals wandelen, en verhoog dan geleidelijk naarmate je lichaam zich aanpast aan het dieet.
  5. Eet zoveel als je kunt zolang je onder de 20g netto koolhydraten (of 50g koolhydraten) blijft. Als de symptomen aanhouden, voeg dan geleidelijk koolhydraten toe (maar niet te veel) en verminder het dan “geleidelijk” weer. Luister naar je lichaam en wees alert op zijn behoeften.

De symptomen van de ketogriep klinken vreselijk, maar ze duren niet lang (en zijn te voorkomen!!! Lees hier: Keto Basis Deel 4 – Bijwerkingen en Keto Griep). U kunt deze suggesties gebruiken om de ketogriep en de effecten ervan te beheersen. Houd er rekening mee dat het lichaam van elke persoon anders reageert op het keto-dieet.

Als u vragen heeft over het dieet, neem dan contact op met uw arts of vraag een professionele voedingsdeskundige om advies.

Bron link

Klik hier om terug naar de “Keto” categorie te gaan

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.