Intermittent fasting - Intermitterend Vasten - Keto Dieet

Intermitterend Vasten 1 – Diëten werken niet, IF absoluut wel!

Intermitterend Vasten

Om af te vallen, moet je meer calorieën verbranden dan je op een consistente basis binnenkrijgt. Niets te diepzinnigs daar, ik weet het. Het probleem dat de meeste mensen hebben wanneer ze proberen af ​​te vallen, is dat ze het moeilijker maken dan nodig is. Als je het simpel houdt en je eraan houdt, bereik je de resultaten die je zoekt.

Als je dieet afhankelijk is van het tellen van elke calorie, het wegen van voedsel en het beperken van de  inname tot het punt waarop je jezelf ellendig voelt, zul je stoppen voordat er merkbare resultaten zijn bereikt.

Om resultaten te krijgen met een dieet, moet het je calorieën beperken op een manier die gemakkelijk te volgen is en je in staat stelt een gevoel van normaliteit in je leven te behouden. De meeste diëten doen dit niet, daarom zeg ik dat ze niet werken, althans niet op de lange termijn.

Intermitterend vasten als manier om af te vallen

Intermitterend vasten is naar mijn mening de beste manier om af te vallen én het makkelijkste vol te houden. Voordat je je te veel zorgen maakt over vasten en denkt dat je het niet kunt, laat me het uitleggen. Intermitterend vasten stelt je in staat om nog steeds elke dag te eten en op dezelfde manier te eten als je normaal doet.

Het is veel minder beperkend dan andere dieetplannen en is de beste langetermijnoplossing die ik ken.

Hoe vaak vasten met intermitterend vasten?

Als je twee keer per week vast, verlaag je jouw calorie-inname met ongeveer 20 procent per week. Hierdoor zul je aanzienlijk afvallen en kun je nog steeds het voedsel eten waar je van houdt.

Als je normaal 2.500 calorieën per dag eet en twee keer per week vast, moet je proberen jouw calorieën met ongeveer 3.500 per week verminderen. Waarom precies die hoeveelheid? Hier wat wiskunde…

2.500 X 7 dagen = 17.500

17.500 X 20% = 3.500

3.500 calorieën vormen een pond vet, wat gelijk staat aan het verliezen van ongeveer een pond vet per week. Voor een dieet is het verliezen van 500 gram per week een prachtig weekgemiddelde. Zo ook met intermitterend vasten! Het is een oplossing voor de lange termijn en kan zo lang worden gebruikt als je wilt.

Als je een kleine hoeveelheid vet moet verliezen, kan het je helpen om slank te worden en jouw sixpack de hele zomer lang te laten zien. Als je veel vet moet verliezen, kun je vasten zolang het duurt om je doel te bereiken. Ik gebruikte het persoonlijk om ongeveer dertig pond af te vallen en nog steeds af en toe te vasten om mijn lichaam op 41-jarige leeftijd onder de 10% lichaamsvet te houden.

Als je denkt dat een pond per week niet genoeg is, denk dan nog eens goed na. Elk van deze beweringen dat mensen 15 pond per week kunnen verliezen, zijn meestal nep, zijn meestal water-gewicht en zijn niet op lange termijn.

Als ze zo goed zouden werken, zouden mensen niet tien verschillende diëten per jaar hoeven te proberen en hun gewicht elke keer op en neer te jojoën. Het is tijd voor je om te stoppen met zoeken naar het volgende rage dieet en jouw problemen met gewichtsverlies achter je te laten. Geef intermitterend vasten een kans en kijk hoe het vet week na week wegsmelt.

Door Kelly U

Opmerking van Sacha:
Wil je meer weten over dit onderwerp? Ben je op zoek naar een goed boek over vasten? Een groot expert op het gebied van vasten is Dr Jason Fung. Ik kan je dit “The complete guide to fasting” boek van harte aanbevelen:
Intermitterend Vasten - Dr Jason Fung - Guid to Fasting Boek over Vasten

Klik hier om terug te gaan naar de “vasten” categorie

Ketodieet Intermitterend Vasten IF Intermittent Fasting - Sacha Kay's Wondere Keto Wereld

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.