Ketodieet ketogeen dieet

Wat is een ketogeen dieet?

Het ketogeen dieet

Wist je dat het ketogeen dieet de laatste jaren één van de meest populaire diëten is in Amerika? Het bestaat uit voedselcomponenten met een zeer hoog vetgehalte en een zeer laag koolhydraat gehalte.

Het gaat om het aanzienlijk verminderen van de inname van koolhydraten en het verhogen van de vetinname.

De koolhydraat reductie kan uw lichaam in een metabolische toestand brengen die ketose wordt genoemd, wat een verhoogd niveau van keton-lichamen in het bloed is.

Wanneer dit gebeurt, zal je lichaam in staat zijn om vet te verbranden voor energie.

Vet wordt in de lever omgezet in ketonen en dit kan helpen om de hersenen van energie te voorzien. Dit heeft meerdere voordelen en kan helpen bij de behandeling van sommige ziekten zoals diabetes en epilepsie.

Het ketogeen dieet heeft het vermogen om disfunctionele metabole routes te herstellen, wat uiteindelijk leidt tot herstel en genezing. Wanneer intermitterend vasten wordt gedaan met keto, zijn de resultaten verbluffend.

Voordelen van het ketogeen dieet

Ketogene diëten kunnen de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels verlagen en kunnen worden gebruikt bij de behandeling van diabetes.

Het is gebruikt voor epilepsie, gewichtsverlies, diabetes, het behandelen en voorkomen van sommige vormen van kanker.

Het verbetert het immuunsysteem, de spijsvertering en eliminatie, ontgifting, ontstekingsremmend en mentale helderheid.

Ketose kan de frequentie van epileptische aanvallen bij kinderen met epilepsie verminderen.

Het belang van een gezond gewicht

Een gezond gewicht is belangrijk voor de algehele gezondheid, omdat het veel gezondheidsproblemen kan helpen voorkomen, zoals diabetes type 2, hartaandoeningen, hoge bloeddruk en bepaalde vormen van kanker. Het ketogeen dieet kan je helpen een gezond gewicht te bereiken.

Het bereiken en behouden van een gezond gewicht is erg belangrijk omdat het u helpt het risico op het ontwikkelen van deze aandoeningen te verkleinen. Een gezond gewicht helpt je ook om meer energie te hebben en je goed te voelen over jezelf.

Een ketogeen dieet en lichaamsbeweging kunnen u helpen een gezond gewicht te bereiken en te behouden om bepaalde ziekten te voorkomen en te behandelen en om u een gevoel van welzijn te geven.

Met slechts een paar gemakkelijk verkrijgbare, goedkope ingrediënten in de recepten, kun je keto-maaltijden binnen enkele minuten, altijd en overal bereiden. Dit maakt het voor iedereen gemakkelijk om te doen en het helpt mensen op weg naar hun doel van optimale gezondheid.

Mijn boek, The Complete Ketogenic Diet and Intermittent Fasting Guide For Beginners komt uit in 2022. Het bevat een ketogeen boodschappenlijstje, een geweldig 14-daags maaltijdplan met netto koolhydraten van minder dan 25 g per dag en nog veel meer!

Download mijn boek en leer meer over het keto-dieet en de geweldige eenvoudige recepten die je kunt maken.

Door Dr. Amaka Nwozo

Wil je het keto-dieet een kans geven? Voor EUR 4,95 heb je een boek (in de vorm van een pdf-document) met hierin uitgebreide basis informatie én daarin ook hoe je de keto-griep kunt voorkomen.
Ook staan er 4 weekmenu’s in, inclusief de recepten en boodschappenlijstjes.
28 Dagen Keto voor Beginners
Keto-dieet voor Beginners Boek - 4 Weekmenu

Het boek is ook als “echt boek” (hardcopy) verkrijgbaar via Amazon voor EUR 18,65 incl verzending:
28 Dagen Keto door Sacha Kay

Klik hier om terug te gaan naar de “keto” categorie

Ketogeen dieet Intermitterend Vasten IF Intermittent Fasting - Sacha Kay's Wondere Keto Wereld

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.