gewichtsverlies, intermitterend vasten, if, intermittent fasting

Vet verliezen met intermitterend vasten?

Als skinny-fat man heb je waarschijnlijk geprobeerd om vet te verliezen met beperkt succes. Maar heb je het ooit geprobeerd met intermitterend vasten?

Persoonlijk heb ik veel verschillende diëten geprobeerd. Ik begon 6-8 keer per dag eiwitrijke maaltijden te eten, en ik verloor een beetje vet om alles weer terug te krijgen omdat ik het beu was om kleine, gezonde maaltijden te eten. Na 1,5 jaar training ontdekte ik de voordelen van intermittent fasting (IF) door het boek “Eat Stop Eat” te lezen. Tot op de dag van vandaag is “Eat Stop Eat” mijn favoriete boek over voeding.

Bij intermitterend vasten verdeel je de dag eenvoudig in twee fasen:

Fase 1: Voedingsfase van 8 uur

Fase 2: Vastenfase van 16 uur

Door dat te doen, zul je niet meer dan 2-3 vaste, gezonde maaltijden per dag kunnen eten en de 16 uur durende vastenfase stelt u in staat om vet te verliezen. Dit is een zeer effectieve aanpak voor een magere man, want om vet te verliezen moet je minder calorieën eten dan je verbrandt! Naar mijn mening is de gemakkelijkste en leukste manier om vet te verliezen, door intermitterend vasten in je levensstijl te implementeren, omdat het heel EENVOUDIG is. Als bijkomend voordeel ervaren veel mensen dat ze erg productief zijn tijdens hun vastenfase, omdat ze hun ochtenden niet besteden aan het bereiden van ontbijt en eten. Daarnaast maakt het lichaam ketonen aan in een vasten-staat en deze zorgen voor een enorm gevoel van energie.

Als je net als ik een student bent, kan intermittent fasting er ongeveer zo uitzien:

– 07:00: Wakker worden en een kopje koffie drinken.

– 12.00 – 20.00 uur: voedingsfase

– 20:00-12:00: vastenfase

Zoals je hierboven kunt zien is het eigenlijk heel simpel: in plaats van ontbijt drink je een lekker kopje koffie (zonder suiker) en blijf je tot het middaguur productief om niet te hoeven eten. Wanneer je 8 uur durende voedingsfase begint, eet je 2-3 vaste maaltijden die je training voeden. Na je laatste maaltijd kun  je tot rust komen en genieten van jouw avond tot je naar bed gaat. Ik heb succes gehad met deze aanpak, ook al eet ik bij elk van mijn maaltijden wat ik wil, zolang het grootste deel van mijn voedselinname gezond is. Uiteraard kun je jouw “eet-raam” aanpassen naar jouw leefstijl. Wellicht past het bij jou beter om uitgebreid te ontbijten om 09h00 en dan na 17h00 niets meer te eten. Het maakt allemaal niet uit! Zolang je jouw lichaam maar de kans geeft om de bloedsuikerspiegel in 16 uur flink te laten dalen.

Daarom… als je intermittent fasting in je levensstijl implementeert, kun je alles vergeten over:

– Elke 2-3 uur kleine, onvervulde maaltijden eten

– Vroeg opstaan ​​om het ontbijt klaar te maken

– In de middag insulinepieken ervaren

– Calorieën tellen

Ook ga ik één keer per week uit en sla ik mijn vastenfase over, maar dit heeft mijn vetverlies helemaal niet geschaad. Ik raad iedereen die serieus vet wil verliezen, intermitterend vasten aan. Als je meer wilt weten over Intermittent Fasting, raad ik het boek Eat Stop Eat van Brad Pilon aan. In dit boek staan veel interessante onderzoeken over de positieve effecten van IF op je lichaam. Het is zeker de moeite waard om zijn boek te lezen als je serieus bent over het implementeren van vasten in je levensstijl.

Verder vragen veel mensen: wat kan ik consumeren tijdens de vastenfase? Het antwoord is: koffie, thee en kauwgom zonder suiker. Het belangrijkste is om tijdens je vastenfase gehydrateerd te blijven om honger te voorkomen!

Samengevat zijn dit de voordelen van intermittent fasting (IF):

– Eenvoudig te implementeren

– Eet bevredigende, gezonde maaltijden

– Verlies vet en krijg spieren

– Ontbijt overslaan en uitslapen (erg prettig!)

Bron

Klik hier voor het bekijken van een video over intermitterend vasten

Klik hier om terug te gaan naar de “vasten” categorie

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.