Keto enchilada recept - Mexicaanse recepten keto koolhydraatarm - Sacha Kay

Recept: Keto Enchiladas!

Deze Keto Enchiladas waren HEERLIJK!

Keto enchiladas recept - Mexicaanse recepten keto koolhydraatarm - Sacha KayAls je naar Mexicaans snakt en geen granen (zelfs weinig koolhydraten) of gluten wilt eten, dan worden dit je nieuwe beste vrienden.

Ik ga je eerst en vooral waarschuwen dat dit geen hoofdvoedsel is, en het is waarschijnlijk het beste als je goed bent in het berekenen van je macro’s en dagelijkse koolhydraten voordat je begint met dingen als low carb tortilla’s (elk 4 netto koolhydraten). Het andere belangrijke om op te merken is dat de portiegrootte hier 1-2 tortilla’s moet zijn. Aangezien er maar zes low carb tortilla’s in het hele recept zitten, zul je snel merken dat één voldoende is voor een maaltijd.

Persoonlijk vond ik er een ongelooflijk vullend en bevredigend, maar als je dagelijkse macro’s het toelaten (en als je gluten of granen niet vermijdt), zou je met twee van deze weg kunnen komen. Het zou zeker een gemakkelijke publiekstrekker zijn en niemand zou een idee hebben dat je low carb tortilla’s gebruikte.

Voor de kip ben ik een totale luie bedrieger en haal gewoon het rotisserie-borstvlees dat al van het bot is ontdaan van Costco. Het scheelt ZO veel werk, maar u kunt beslissen hoe u het gekookte kipgedeelte van het recept koopt.

Ingrediënten:

  • 6 Low Carb tortilla’s (LowCarbChef maakt er een paar, maar er zijn ook andere merken)
  • 300 gram gehakte, gekookte kip
  • 300 gram fajita of enchilada saus (kan in de winkel gekocht worden, maar controleer de etiketten op verborgen koolhydraten).
  • 1/2 bosje koriander, gehakt
  • 120 gram jalapeno pepers
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 250 gram geraspte cheddar kaas
  • 200 gram cottage cheese
  • zure room (optioneel)

Methode:

Verwarm de oven voor op 190°C.

Combineer kip, de helft van de enchilada saus, koriander, groene pepers, cottage cheese, zout en peper en de helft van de cheddarkaas. Proef of het naar wens is gekruid met peper en zout. Doe ongeveer 1/6 van de vulling in elke tortilla en rol op. Doe in een ingevette ovenschaal. Lepel de resterende saus en strooi de resterende cheddar kaas over de tortilla’s.

Bak gedurende 15-20 minuten.

Serveer de keto enchiladas met een topping van zure room, avocado, koriander, groene ui of sla.

Netto koolhydraten per keto enchiladas: 5

Bron

Vind je deze Keto Enchiladas lekker? Kijk dan eens hier voor meer “Mexicaanse Keto Recepten” (inclusief suikervrije mexicaanse kruidenmixen)

Klik hier om terug te gaan naar de categorie “recepten

Ketodieet Keto drankjes en intermitterend vasten - Sacha Kay's Wondere Keto Wereld

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.