Ketodieet Recept - Enchilada - Mexicaans eten Tortilla

Keto Enchiladas!

Deze waren HEERLIJK! Als je naar Mexicaans snakt en geen granen (zelfs weinig koolhydraten) of gluten wilt eten, dan worden dit je nieuwe beste vrienden.

Ik ga je eerst en vooral waarschuwen dat dit geen hoofdvoedsel is, en het is waarschijnlijk het beste als je goed bent in het berekenen van je macro’s en dagelijkse koolhydraten voordat je begint met dingen als low carb tortilla’s (elk 4 netto koolhydraten). Het andere belangrijke om op te merken is dat de portiegrootte hier 1-2 tortilla’s moet zijn. Aangezien er maar zes low carb tortilla’s in het hele recept zitten, zul je snel merken dat één voldoende is voor een maaltijd.

Persoonlijk vond ik er een ongelooflijk vullend en bevredigend, maar als je dagelijkse macro’s het toelaten (en als je gluten of granen niet vermijdt), zou je met twee van deze weg kunnen komen. Het zou zeker een gemakkelijke publiekstrekker zijn en niemand zou een idee hebben dat je low carb tortilla’s gebruikte.

Voor de kip ben ik een totale luie bedrieger en haal gewoon het rotisserie-borstvlees dat al van het bot is ontdaan van Costco. Het scheelt ZO veel werk, maar u kunt beslissen hoe u het gekookte kipgedeelte van het recept koopt.

Ingrediënten:

  • 6 Low Carb tortilla’s(LowCarbChef maakt er een paar, maar er zijn ook andere merken)
  • 1,5-2 kopjes gehakte, gekookte kip
  • 1,5 kopjes enchilada saus (kan in de winkel gekocht worden, maar controleer de etiketten op verborgen koolhydraten).
  • 1/2 kop koriander, gehakt
  • 1 4oz. (ongeveer 120 gram) blikje groene chili’s
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl zwarte peper
  • 2 kopjes cheddar kaas
  • 1 kopje verkruimelde queso-fresco (eventueel te vervangen door halloumi of cottage cheese)
  • zure room (optioneel)

Methode:

Verwarm de oven voor op 375 graden.

Combineer kip, 1 kopje enchilada saus, koriander, groene pepers, queso fresco, zout en peper en een kopje cheddarkaas. Proef of het naar wens is gekruid met peper en zout. Doe ongeveer 1/6 van de vulling in elke tortilla en rol op. Doe in een ingevette ovenschaal. Lepel de resterende saus en strooi de resterende cheddarkaas over de tortilla’s.

Bak gedurende 15-20 minuten.

Serveer met een topping van zure room, avocado, koriander, groene ui of sla.

Netto koolhydraten per enchilada: 5

Source link

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.