Keto Salsa - Snel, gezond en lekker - Ketodieet Recept

Keto Salsa in 2 minuten – Gezond, snel en lekker!

Keto Salsa

Het is zo’n simpel, gezond en snel gemaakt “iets”, salsa, maar het is zo enorm veelzijdig en helemaal keto!
Zo is het heerlijk bij een omelet, maar ook super geschikt als topping op een snelle salade of bijvoorbeeld een “taco in een schaaltje” (alle taco ingrediënten, behalve de wrap of taco).

Wat is Salsa?

Met salsa, het Spaanse en Italiaanse woord voor ‘saus’, worden (meestal pittige) sauzen bedoeld uit de Latijns-Amerikaanse keuken. Veel salsa’s worden bereid met rauwe ingrediënten. Enkele voorbeelden zijn Guacamole (ook heel keto…), perzik-muntsalsa, Pico de Gallo en dus zoals deze in dit recept: tomatensalsa.

Hoe eet je keto salsa?

Zoals in de inleiding al gezegd: keto salsa is heel veelzijdig en daardoor bijzonder geschikt om snel vitaminen en vezels aan ieder gerecht toe te voegen. Ieder gerecht? Nou ja, bijna ieder gerecht dan. Ik eet het zelf heel graag bij een omelet of bij een mexicaanse salade (alle ingrediënten van een taco, minus de taco-schelp of wrap). Maar ook bij een simpele maaltijd van bijvoorbeeld bloemkool en een karbonade vind ik de keto salsa heerlijk!

Salsa - Keto voor Beginners - Saus Recept - Weekmenu Nederland België

Ingrediënten

2 tomaten, in stukjes
2 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
1/2 jalapeno peper, fijngesneden
1/2 ui, gesnipperd
1/2 bosje koriander, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1/2 eetlepel limoensap
zout en peper naar smaak

Bereiding:

1. Snij alle ingrediënten. Doe dit met keukenmachine, maar niet te lang, zodat het grove stukjes zijn en geen puree. Zo ben je lekker snel klaar! Met de hand snijden mag ook, uiteraard.
2. Meng de ingrediënten door elkaar met de olijfolie, limoensap en zout en peper naar smaak
Bewaartip: deze salsa is in een goed afgesloten glazen bakje, of bijvoorbeeld grote jampot, drie dagen in de koelkast houdbaar.
Bron: Keto voor Beginners

Klik hier om terug te gaan naar “recepten

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.