Populaire mythen over het keto-dieet

Vanwege de effectiviteit bij gewichtsverlies en tal van gezondheidsvoordelen, wordt het ketogene dieet steeds populairder. Als gevolg hiervan zijn er veel mythen verschenen, en sommige zijn vrij wijdverbreid.

U bent waarschijnlijk veel van hen tegengekomen op verschillende forums, blogs, sociale netwerken, video’s op YouTube, enz., en misschien bent u er zelfs het slachtoffer van geworden. Dit artikel bevat de meest populaire.

Mythe 1: Calorieën doen er niet toe / je kunt niet aankomen tijdens keto

Helaas is het keto-dieet niet magisch, maar calorieën zijn nog steeds belangrijk. Je kunt niet onbeperkt eten en wachten dat het nooit in de vorm van vet op je lichaam wordt afgezet.

Als je meer eet dan verbrandt, kom je aan en keto maakt je niet onkwetsbaar. Desalniettemin zijn de meeste voedingsmiddelen die je tijdens het keto-dieet eet erg voedzaam en goed verzadigd, wat een duidelijk voordeel is omdat je minder zult eten.

Mythe 2: Tijdens de keto je zult nooit honger hebben

Als je een calorietekort hebt, vooral als je al dicht bij je doel bent, is honger een volkomen normaal gevoel en zul je het waarschijnlijk ervaren. Je moet begrijpen dat honger een normaal onderdeel is van het proces van gewichtsverlies, dus je moet leren om niet te snacken wanneer je een beetje honger hebt – en vooral als je waarschijnlijk zult missen, en niet echt honger hebt.

Het keto-dieet helpt de meeste mensen om minder honger te hebben, maar het zorgt er niet voor dat de honger volledig verdwijnt.

Je lichaam houdt van balans en zal elke drastische verandering in je gewicht bestrijden, vooral als je te zwaar was.

Houd er rekening mee dat langdurige cardiotraining die nuttig is voor het creëren van grote calorietekorten, ervoor kan zorgen dat u de volgende dag honger krijgt.

Mythe 3: Keto is een gratis toegang tot het consumeren van grote hoeveelheden vet

U moet ervoor zorgen dat u voldoende eiwitten binnenkrijgt om uw magere lichaamsgewicht te behouden, maar u moet een beetje vet toevoegen om de calorieën te compenseren die vroeger uit koolhydraten kwamen.

Keto zal echter je eetgewoonten enorm veranderen en het toevoegen van onbeperkt vet zal contraproductief zijn. Immers, als je wilt afvallen, moet een deel van het vet uit je lichaam komen, niet uit je bord.

Ook vet is erg calorierijk: een gram vet staat gelijk aan 9 calorieën (vergeleken met 4 calorieën per gram eiwit of koolhydraten).

Houd er rekening mee dat een ketogeen dieet eerst is ontwikkeld voor mensen die lijden aan epilepsie en dat een medische keto (gericht op het bestrijden van epilepsie) in jouw dorp veel vet bevat. Bij keto is afvallen niet nodig.

Ja, keto is een dieet met veel vet, weinig koolhydraten en een matige hoeveelheid eiwit, maar dat betekent niet dat je alle vetten kunt eten die je wilt.

Mythe 4: Hoe dieper de staat van ketose, hoe meer vet je verliest

Het meten van ketonen is een complex proces, maar in feite is het niet eens nodig.

Als je urinesticks gebruikt om ketonen te meten, moet je weten dat je lichaam zich aanpast aan de staat van ketose en dat je keros na een tijdje niet over ketonen zal lopen, en dat is hoe de sticks worden gemeten. Een diepere paarse kleur staat niet gelijk aan een sneller gewichtsverlies.

Hetzelfde geldt voor andere meetmethoden – vetverlies zal voornamelijk afhangen van je calorietekort, en niet van hoeveel ketonen je produceert.

Mythe 5: Je moet alleen de minimale hoeveelheid eiwit consumeren

De hoeveelheid eiwit hangt grotendeels af van je doelen, activiteitsniveau en specifieke voorkeuren.

Ja, sommige eiwitten zullen in glucose veranderen – maar je hersenen hebben een beetje glucose nodig om te functioneren – dit proces (gluconeogenese genaamd) hangt eigenlijk af van de vraag, en niet van de krachtbron.

Het consumeren van tonnen eiwit is simpelweg niet nodig en kan behoorlijk duur zijn. U hoeft echter niet bang te zijn voor eiwitten en het te vermijden. Als je je spiermassa wilt behouden, moet je ervoor zorgen dat je deze voldoende binnenkrijgt.

Mythe 6: Keto is het beste dieet voor iedereen

Een ketogeen dieet is een uitstekende keuze voor een groot percentage van de bevolking en helpt veel ernstige gezondheidsproblemen te bestrijden.

Hoewel sommige mensen slagen in keto en besluiten om dit dieet vele jaren (of zelfs een heel leven) vol te houden, kunnen anderen het moeilijk vinden om al zijn regels te volgen of ervan te genieten.

Om op gewicht te blijven, moet je ervoor zorgen dat je je op de lange termijn vasthoudt aan je nieuwe dieet, en na een paar maanden zul je niet terugkeren naar het eten van schadelijk voedsel.

Onthoud dat de meeste voordelen van keto verschijnen wanneer uw lichaam zich aanpast aan vet, wat gewoonlijk 4-6 weken duurt. Dus als je gewoon binnen 2-3 weken wilt afvallen, is keto niets voor jou. Als je geen toewijding en toewijding hebt, zal het keto-dieet niet werken.

Mythe 7: Het maakt niet uit waar koolhydraten vandaan komen

Vijf gram koolhydraten uit spinazie – verre van hetzelfde als vijf gram koolhydraten uit dextrose, een onderdeel van vleesdelicatessen. Spinazie is veel voedzamer en geeft je sporenelementen (zoals magnesium en kalium, die nodig zijn voor keto), terwijl dextrose geen van deze voordelen biedt.

Aangezien de hoeveelheid koolhydraten strikt beperkt is, moet u uw dieet strategisch plannen en voedingsmiddelen kiezen die zowel gezond als vol zijn. De beste keuze zijn de meeste groene groenten.

Mythe 8: Als je de norm van pure koolhydraten per dag overschrijdt, raak je uit ketose en krijg je opnieuw keto-griep

Dagelijks 20-30 g pure koolhydraten is een soort beschermende barrière. Je raakt in ketose als je je koolhydraten tot dit tempo beperkt, maar dat betekent niet dat het je persoonlijke bovengrens van koolhydraten is, die je dagelijks mag consumeren om in ketose te blijven.

In feite zal de hoeveelheid voor de meeste mensen anders zijn, en zodra je je aan vet aanpast, kun je een beetje experimenteren. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het activiteitsniveau, metabolische flexibiliteit en insulineresistentie.

Als je meer wilt weten over het keto-dieet, ga dan naar https://ketodietmag.com

En welke mythes ken jij over het ketogeen dieet? Deel ze in de reacties!Source by Suresh Chandren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *