Is Erythritol Keto-vriendelijk?

[ad_1]

Erythritol is een caloriearme zoetstof die wordt gebruikt als alternatief voor suiker. Is het echter keto-vriendelijk? Laten we eens kijken of mensen op keto deze zoetstof kunnen gebruiken.

Is Erythritol Keto-vriendelijk
Kabachki.foto / Shutterstock.com

Wat is het?

Erythritol is een type koolhydraat dat suikeralcohol wordt genoemd. Maar wat het onderscheidt van andere suikeralcoholen, is het lage caloriegehalte. Het heeft ongeveer 70% van tafelsuiker’s zoetheid, maar heeft slechts 6% van de calorieën.

Het komt van nature voor in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zoals peren, watermeloenen en sojasaus. Maar het wordt commercieel geproduceerd door middel van fermentatie.

Bovendien lijkt commercieel geproduceerde erythritol bijna identiek aan tafelsuiker. En is ontworpen om suiker te vervangen om voedsel dieetvriendelijker te maken.

Voedingsinformatie

Voor dit bericht zullen we de voedingsinformatie bekijken voordat we de vraag beantwoorden: “is erythritol keto-vriendelijk?”

Een theelepel (0,5 g) van deze zoetstof heeft 1,7 calorieën, 0,4 g totale koolhydraten en geen vetten. Het heeft ook 2,9 mg natrium en 0,2 mg kalium.

Is Erythritol Keto-vriendelijk?

Ja, het is zeker keto-vriendelijk. Eigenlijk is het een natuurlijke zoetstof met een glycemische index van nul. Dat betekent dat het consumeren ervan geen effect heeft op ketose.

Houten Lepel Met Kristallijne Erythritol
vvoe / Shutterstock.com

Je moet het echter nog steeds met mate consumeren. Dit komt omdat volgens onderzoek te veel van deze zoetstof bijwerkingen zoals misselijkheid, hoofdpijn en diarree kan veroorzaken.

Waar kan ik het krijgen?

Je kunt het vinden en kopen bij lokale supermarkten of bijvoorbeeld Holland & Barrett. maar let goed op de ingrediënten, want soms worden zoetstoffen verkocht als erythritol, terwijl je bij de ingrediënten kunt zien dat het voor het grootste gedeelte uit andere zoetstoffen bestaat!!!

[ad_2]

Bron

Klik hier om terug te gaan naar de “keto” categorie.