Suikerverslaving. Verslaafd aan koolhydraten? 4 dingen die je ertegen kunt doen.

Suikerverslaving

Koolhydraten zijn zeer verslavend. We zijn als kinderen geconditioneerd om een ​​suikerverslaving te voeden – de meeste kinderen consumeren dagelijks grote hoeveelheden suiker. Suikers en geraffineerde granen worden toegevoegd aan babyvoeding, ontbijtgranen, snoep en vrijwel alle bewerkte voedingsmiddelen.

Koolhydraten zijn zo verslavend omdat ze twee hormonen activeren: dopamine en serotonine. Dit zijn plezier- en gelukshormonen. Deze suikerverslaving is echt en het zal je letterlijk beheersen tot een punt waarop het volledig uit de hand loopt.

suikerverslaving

Na verloop van tijd wordt een suikerverslaving of, algemener, een verslaving aan koolhydraten sterker en sterker.

Dus wat kun je doen om een ​​suikerverslaving te doorbreken?

Stop onmiddellijk met eten – Het eerste dat u moet doen, is beginnen met vasten. Dit zal ketose op gang brengen, dat is wanneer je lichaam vet verbrandt als brandstof in plaats van glucose (suiker). Dit zal beginnen met het genezen van uw neurotransmitter-receptoren die intense hunkering naar koolhydraten veroorzaken en daarmee de suikerverslaving te lijf gaan.

Er zal een kleine overgangsperiode zijn, maar het zou niet zo erg zijn, aangezien je lichaam begint over te schakelen naar ketose en als je dan vet begint te verbranden als brandstof, beginnen je hersenen te genezen en te resetten omdat de receptoren voor deze neurotransmitters zo in de war zijn ze moeten worden gereset. De absoluut beste manier om dit te doen, is gewoon beginnen met vasten. Dr. Berg raadt minimaal 24 uur tot 48 uur vasten aan.

Lichaamsbeweging – Dit zal uw vetverbranding verder verhogen en u in staat stellen overtollige glucose in uw systeem kwijt te raken.

Doe lichte oefeningen zoals wandelen of fietsen. Niet te intensief, gewoon rustig aan doen. Je kunt de suiker die je net hebt geconsumeerd verbranden. Haal het uit het systeem, breng je lichaam in ketose en dan zullen je hersenen zich beter voelen. Het interessante aan de hersenen is dat als ze de keuze krijgen, de hersenen elke dag de voorkeur geven aan ketonen boven suiker. Het is heel therapeutisch en zodra dat gebeurt, begin je te verschuiven om meer controle over deze suikerverslaving te krijgen.

Vermijd triggers – Gooi alle koolhydraten en suikers in huis weg, vermijd afbeeldingen van eten (triggers zoals reclamespots of ongezonde receptenboeken), ga niet naar restaurants met ongezond voedsel, vermijd voedselgeuren die onbedwingbare trek veroorzaken, vermijd de risico-paden in de supermarkt etc.

Ontdoe je van die chips die je in de kast hebt liggen en die je hebt verstopt. Maak het je moeilijk om junkfood te krijgen, vooral ’s avonds laat als je je verveelt. Misschien ben je op zoek naar iets zouts, knapperigs of zoets.

Neem B-vitamines – Alle B-vitamines zijn belangrijk om de verslaving aan koolhydraten te verminderen, vooral vitamine B1. Het gebruik van voedingsgist is een geweldige manier om je B-vitamines binnen te krijgen.

Vitamine B1 kan stress volledig aan. Gebruik dat door middel van voedingsgist om je verslavingen (cravings) te beteugelen.

Dit bericht is gecomprimeerd uit de video van Dr. Berg, Stop het verlangen naar koolhydraten snel met 4 dingen https://www.youtube.com/watch?v=jkdGwg7Q-Mw

Dr. Berg is een chiropractor, gespecialiseerd in gezonde ketose en intermitterend vasten, is de auteur van het bestverkochte boek The Healthy Keto Plan en is de directeur van Dr. Berg Nutritionals. Hij oefent zijn beroep niet meer uit, maar richt zich op gezondheidsvoorlichting via sociale media. Hij heeft studenten voeding gegeven als adjunct-professor aan de Howard University.

Disclaimer: de inhoud dit bericht is niet bedoeld voor de behandeling of preventie van ziekten, noch als vervanging voor medische behandeling, noch als alternatief voor medisch advies. Het gebruik van aanbevelingen is voor de keuze en het risico van de lezer.

Bron

Klik hier om terug te gaan naar de categorie “Keto

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.