Is Fage Griekse yoghurt Keto-vriendelijk?

Is Fage Griekse yoghurt Keto-vriendelijk? Laten we eens kijken of dit beroemde gezeefde yoghurtmerk uit Griekenland, kan worden genoten door mensen die keto doen.

Is Fage Griekse Yoghurt Keto-vriendelijk
Redactietegoed: Tada Images / Shutterstock.com

Wat is Fage Griekse Yoghurt?

Fage Griekse Yoghurt is een product van het grote Griekse zuivelmerk Fage International SA. Naast yoghurt produceert het bedrijf ook andere zuivelproducten zoals melk en ijs.

Fage biedt verschillende soorten Griekse yoghurt aan, namelijk: FAGE Total, FAGE Total Split Cup, FAGE TruBlend, FAGE Fruyo en FAGE Junior. En afhankelijk van de variëteit zijn ze verkrijgbaar in verschillende smaken zoals bosbes, aardbei en vanille.

Voedingsinformatie

Voor dit bericht zullen we de voedingswaarde-informatie van Fage Total 5% Grieks Yoghurt controleren.

Volgens de Fage-website, 100g van Fage Totaal 5% levert 93 calorieën. Het heeft 5 g totaal vet en 3 g totale koolhydraten. Verder bevat het 121 mg calcium.

Laten we nu eens kijken – is Fage Greek Yogurt keto-vriendelijk?

Is Fage Griekse yoghurt Keto-vriendelijk?

Ja, Fage Greek Yogurt is keto-vriendelijk. Het bevat weinig netto koolhydraten en een matige hoeveelheid vet per portie. Het is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en bevat geen bewaarmiddelen.

  Fage Totaal Nul Melk Vet Griekse Yoghurt Op Een Zwarte Achtergrond
Redactietegoed: Deutschlandreform / Shutterstock.com

Alleen Fage Total Greek Yogurt is echter keto-vriendelijk. Andere Fage-yoghurtproducten bevatten niet-keto-ingrediënten zoals suiker en honing.

Waar haal je Fage Griekse Yoghurt?

Je kunt Fage Griekse Yogurt kopen bij onder andere Albert Heijn.

Note van Sacha Kay:
Het idee van keto is om het lichaam vet te laten verbranden in plaats van suikers. Een Griekse yoghurt met 10% vet is daarom altijd aan te bevelen boven yoghurt soorten met minder vetten erin. En uiteraard kun je 0% yoghurt helemaal beter laten staan. Dit bevat meer koolhydraten dan vetten en dat is niet de keto-bedoeling!

Bron

Klik hier om terug naar de categorie “keto” te gaan.

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.