Keto en popcorn: Goedgekeurd of Niet? 1

Keto en popcorn

Maïs en keto werken niet goed samen. Of het nu is gecategoriseerd als een graan of een zetmeelrijke groente, je vindt maïs in de categorie “Niet eten” van elke lijst met keto-dieetvoedingen. Dit komt omdat elke kop maïs vol zit met meer dan 35 gram netto koolhydraten. Dat is genoeg om de meesten van ons van ketose te houden!

Dat gezegd hebbende, is er een eenvoudige truc die we kunnen gebruiken om ketose-verstorende maïs om te zetten in een bevredigende keto-vriendelijke portie popcorn: voeg warmte toe.

Als je wilt genieten van deze populaire koolhydraatrijke snack en op keto wilt blijven, hebben we hieronder verschillende tips, suggesties en alternatieven opgenomen, zodat keto en popcorn misschien voor jou wel een goede combinatie kunnen vormen.


Wat is popcorn precies?

Wat is popcorn precies?

Popcornkorrels zijn eenvoudig gedehydrateerde maïskolven. Ze worden vervolgens verwarmd totdat het water dat erin zit uitzet en de korrels exploderen tot ongeveer 40x hun vooraf gepofte grootte.

Van deze heerlijke snack-hack wordt al duizenden jaren genoten. Het eerste bewijs van popcornconsumptie werd zelfs gevonden aan de kust van Peru, meer dan 6000 jaar geleden.

Tegenwoordig vind je honderden popcornproducten, variërend van kookplaat tot magnetronoven, voorgepofte voorverpakte tot pure pitten, en een overvloed aan zoete, zoute en/of hartige smaken. Met al deze keuzes kan de wereld van popcorn overweldigend zijn, vooral bij een koolhydraatarm keto-dieet.

Daarom is het het beste om het zo eenvoudig mogelijk te houden met 100% ongepofte pitten die je zelf popt en je favoriete keto-vriendelijke ingrediënten toevoegt om de smaak en het vetgehalte te verhogen.

We moeten echter in gedachten houden dat popcorn zelfs in zijn puurste vorm hetzelfde zetmeel bevat als in de verse korenaar. Om popcorn in uw koolhydraatarme of keto-dieet te passen, is het van cruciaal belang dat u rekening houdt met het koolhydraatgehalte in elk schaaltje, willen keto en popcorn elkaar niet bijten!


Is Popcorn Koolhydraatarm en Keto? Voeding en koolhydraten in met lucht gepofte popcorn

Laten we eerst eens kijken naar de algehele voeding die wordt geleverd door popcorn met luchtgeknald vlees (zonder andere toegevoegde ingrediënten).

Is Popcorn Low Carb en Keto

Vanuit het perspectief van de macronutriëntenverhouding heeft elke kop popcorn echter 80% netto koolhydraten! Dit is verre van keto-vriendelijk, toch? Bovendien biedt popcorn ons een goede bron van vitamine B1 (thiamine), vitamine B3 (niacine), vitamine B6 (pyridoxine), antioxidanten en verschillende belangrijke mineralen.

Het hangt er vanaf. Zolang u rekening houdt met de portiegroottes en eventuele extra ingrediënten, kunt u dit koolhydraatrijke voedsel in uw keto-dieet passen zonder de ketose te verstoren.


Is keto en popcorn een combinatie? Een ketose-verstoorder veranderen in een gezonde low carb-snack

Kun je popcorn eten op Keto

Hoewel een keto- en koolhydraatarm dieet veel gemakkelijker is zonder de toevoeging van koolhydraatrijk voedsel, kun je een uitzondering maken voor: kleine porties popcorn. Maar hou het een verwenmoment en eet het niet wekelijks.

Door rekening te houden met de bovenstaande voedingsinformatie (of de informatie op het popcornetiket) en uw dagelijkse netto-koolhydraten limiet, kunt u de juiste portiegrootte voor uw dieet bepalen.

Laten we als voorbeeld zeggen dat uw dagelijkse netto limiet voor koolhydraten 25 gram is (wat een goed startpunt is voor de meeste beginnende ketovoren).

Met deze limiet in gedachten, kunt u beginnen met het plannen van uw portie popcorn. Met twee kopjes gepofte popcorn zou je nog 17 g overhouden van je andere keto-maaltijden. Zolang je je consumptie van andere koolhydraatrijke voedingsmiddelen beperkt, zou dit een redelijke portie voor keto zijn.

Daarentegen, als de portiegrootte toeneemt tot 3 of 4 kopjes, zul je het moeilijk vinden om het in je dagelijkse koolhydraat limiet te passen zonder gezondere keto-vriendelijke opties te vervangen. Dit is wanneer een gezonde koolhydraatarme snack een ketose-verstorend voedsel wordt.

Over het algemeen is het het beste om dit soort voedsel te vermijden, maar als je het absoluut niet kunt opgeven, vind je enkele suggesties over hoe je popcorn in je keto-dieet kunt passen.


Zijn keto en popcorn te combineren zonder ketose te verminderen?

Voeg popcorn toe aan uw Keto-dieet zonder ketose te schaden

Net als bij chips, is popcorn verrassend gemakkelijk om te veel te eten als we niet op onze porties letten.

Overweeg om keto-vetten (zoals boter) aan je popcorn toe te voegen om je portiegroottes onder controle te houden terwijl je je volledig tevreden voelt met elke portie. Het toegevoegde vet en de smaak zullen elke hap meer voldoening geven, dus een kopje of twee is alles wat je nodig hebt om je verlangen naar koolhydraten te beteugelen.

Behalve boter zijn er tal van andere keto-vriendelijke popcorn-toppings die je kunt gebruiken om het vetgehalte en/of de smaak te verbeteren:

  • Olijfolie
  • Kokosnootolie
  • MCT-olie — Deze smaakloze olie kan helpen voor een extra keton ook oppeppen.
  • Notenboter motregen – Combineer op laag tot middelhoog vuur je favoriete suikervrije notenboter met een keto-vriendelijke zoetstof. Als het te dik is, voeg dan een kleine hoeveelheid kokosolie, boter of MCT-olie toe om het gemakkelijker te laten miezeren. Huisgemaakte Macadamia Notenboter, Keto Nutella en natuurlijke pindakaas zijn enkele van de beste opties voor deze keto-popcornhack.
  • Keto-zoetstoffen — Mix een keto-vriendelijke zoetstof met gesmolten boter of olie en besprenkel erover voor een snel en gemakkelijk alternatief voor keto-ketelmaïs.
  • Gedroogde kruiden en specerijen – Verander je popcorn in een hartige, smaakvolle snack door het te mengen met een aantal van je favoriete kruiden en specerijen.
  • Parmezaanse kaas poeder – Sla die popcornproducten met kaassmaak over en kies voor echte kaas. Zorg er echter voor dat u, voordat u de Parmezaanse kaas toevoegt, er wat boter of olie overheen druppelt, zodat het poeder aan de popcorn blijft kleven. Je kunt zelfs wat knoflookpoeder mengen voor een keto-vriendelijke knoflook-parmezaanse popcornsmaak.

Door de vetrijke opties op de lijst te gebruiken (zoals boter, olie of notenboter), kunt u een 80% netto koolhydratenvoedsel veranderen in een vetrijke keto-snack. In feite is slechts één eetlepel boter of olie voldoende om het vetgehalte van 2 kopjes popcorn boven de 70% te brengen.

Dat gezegd hebbende, moeten we ook rekening houden met het koolhydraatgehalte van de resterende 30%. Af en toe zul je merken dat je gewoon geen kopje of twee popcorn in je koolhydratenlimiet voor de dag kunt passen.


Keto-vriendelijke popcorn-alternatieven en snacks

Keto-vriendelijke alternatieven voor popcorn

Wat doe je als zelfs een miezerige handvol popcorn je boven je dagelijkse limiet voor koolhydraten zou brengen? Kies in plaats daarvan voor een zeer koolhydraatarm popcornalternatief. Denk hierbij aan kaasblokjes, knabbelspek, amandelen, olijfjes, stukjes droge harde worst, knabbelspek, etc.


Het grotere plaatje: keto en popcorn en uw gewichtsverliesresultaten

Popcorn kan een gezonde aanvulling zijn op je keto-dieet, maar alleen als het wordt gegeten met jouw dagelijkse limiet voor koolhydraten in gedachten.

Je kunt zelfs popcorn gebruiken als een manier om meer vet, smaak en voeding aan je dag toe te voegen met behulp van boter, hoogwaardige oliën, suikervrije notenboter, keto-zoetstoffen en smaakmakers.

Dat gezegd hebbende, er zijn tal van koolhydraatarme popcorn-alternatieven die veel gemakkelijker in een keto-dieet passen. Blokjes kaas en knabbelspek hebben bijvoorbeeld een veel lager koolhydraatgehalte dan popcorn en zitten boordevol hoogwaardige vetten en smaak.

Als je echter moeite hebt om keto te blijven en de gewenste resultaten te krijgen, is het onwaarschijnlijk dat een vervanging voor popcorn helpt. In dit geval moet je jouw focus verleggen naar jouw algemene maaltijdplan en behoeften aan macronutriënten en zijn keto en popcorn geen goed idee

Bron link

Klik hier om terug naar de “keto” categorie te gaan

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.