Keto dieet - Lifestyle - Lange Termijn - Nieuwe manier van eten

Het Keto-kookboek – Ketogene dieetinformatie en 96 recepten om aanvallen en epilepsie te behandelen

Het KETO COOKBOOK is een MUST HAVE – een ABSOLUTE MUST HAVE – voor alle gezinnen, verzorgers en aanverwante professionals die een grondig begrip nodig hebben van het ketogene dieet en de toepassing ervan om aanvallen bij kinderen met epilepsie en enkele andere neurologische aandoeningen te helpen verminderen.

Het Keto Cookbook, mede-auteur van Dawn Martinez en Laura Cramp, RD, LD, CNSC, is met dezelfde precisie en detail geschreven als de aard van het dieet, en weerspiegelt het bewustzijn, de vaardigheden en de uitgebreide ervaring van beide vrouwen.

Dawn is de moeder van Charlotte, die het syndroom van Dravet heeft, en die zo succesvol heeft gereageerd op het Keto-dieet na uitputtende en onsuccesvolle pogingen met anti-epileptica met anti-epileptica.

Laura is een gespecialiseerde diëtist in het Children’s National Medical Center in Washington, DC, en werkt niet alleen met patiënten en hun families, maar adviseert ook medische professionals en ziekenhuispersoneel over de fijne kneepjes van het gebruik van het ketogene dieet om epilepsie te behandelen en epileptische aanvallen te verminderen.

Voorbij is de mythe dat dit dieet onsmakelijk, onsmakelijk, saai en onaantrekkelijk is! Prachtig geïllustreerde recepten voor 96 verschillende heerlijke maaltijden en snacks zijn hiervan het bewijs. Alle recepten:

– zijn Keto goedgekeurd

– geef het aantal calorieën

– geef exacte ingrediënten voor een dieet met een verhouding van 4: 1

– worden verder beschreven met symbolen die andere aspecten van het recept aangeven, bijv. “Snel”, “Vegetarisch”, “Vriest goed in”.

Het eigenlijke dieet, hoewel heel belangrijk, is slechts een van de vele aspecten die Keto-families moeten aanpakken en volledig moeten begrijpen.

Andere hoofdstukken die alle onvoorziene omstandigheden behandelen om de strenge eisen van het ketogene dieet zo beheersbaar mogelijk te maken, zijn onder meer:

– het bevoorraden van de voorraadkast voor de noodsituaties die zich voordoen zowel door onverwachte calamiteiten van het dagschema als grote noodsituaties zoals stroomuitval, overstroming, ingesneeuwd raken etc.

– het bijhouden van een voorraad instant snacks en diepvriesmaaltijden die snel kunnen worden…

– presentatie van de keuken door eventuele verleidingen van nieuwsgierige vingers weg te nemen

– de keuken uitrusten met de benodigdheden voor het bereiden van maaltijden, om tijd te besparen zonder precisie

– voorbeeldbrieven om te presenteren op luchthavens, scholen, ziekenhuizen enz. om de situatie te vergemakkelijken

Ik raad het “Keto Cookbook” ten zeerste aan, omdat het in de wereld van het ketogene dieet moeilijk zou zijn om de gecombineerde kennis en ervaring van de auteurs te evenaren, die nauwkeurig en professioneel hebben geschreven, maar vanuit hartzeer en liefde.

Het is moeilijk in te schatten hoeveel geluk een gezin met een kind dat lijdt aan oncontroleerbare aanvallen, brengt wanneer het Keto-dieet erin slaagt aanvallen te verminderen of te elimineren. Van hulpeloos toekijken hoe hun kind langzaam achteruitgaat en achterop raakt in de ontwikkeling, tot het zien van het succes van het dieet – het kind dat opnieuw opduikt met zijn eerder bekende persoonlijkheid, zich ontwikkelt, spraak terugkrijgt en andere belangrijke mijlpalen is een onvoorstelbare stress die wordt vervangen door onvoorstelbare vreugde voor de betrokkenen.

Door Rosie West

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *