8 mythes en feiten over het Keto-dieet: wat u moet weten

Hoewel het gesprek over het ketogeen dieet wijdverbreid is, vinden veel mensen het nog steeds een uitdaging om te vertellen wat feit of fictie is. In dit artikel krijg je inzicht in de mythes en feiten rond het ketogeen dieet.

Wat is precies een Keto-dieet??

Het Keto-dieet werkt volgens het principe dat door het uitputten van koolhydraten, je vet verbrandt als brandstof, en dus het gewichtsverlies maximaliseert. Het houdt in dat de inname van koolhydraten geleidelijk wordt verminderd en vervangen door vetten.

Keto Dieet Mythen/Feiten

Hier zijn de algemene mythen en feiten over het Keto-dieet.

Mythe 1: Je kunt elk vet consumeren

Feit: Bij het beoefenen van ketogeen consumeren mensen gezonde vetten. Als je fit wilt blijven, vermijd dan verzadigde vetten en focus op biologisch voedsel dat rijk is aan vezels. Om maagklachten te voorkomen, moet u de hoeveelheid van uw dagelijkse vetinname ruimer maken.

Mythe 2: Gewichtsverlies is het enige voordeel van het Keto-dieet

Feit: In tegenstelling tot wat velen denken, heeft het Keto-dieet enorme voordelen, behalve gewichtsverlies. Het verbetert bijvoorbeeld de cognitieve functie, stimuleert de darmgezondheid, reguleert lichaamshormonen en stabiliseert de bloedsuikerspiegel.

Mythe 3: Je hoeft niet te sporten

Feit: Als je een Keto-dieet volgt, is sporten zeker aan te raden. Als u echter meer uit uw trainingen wilt halen, moet u ervoor zorgen dat u voldoende eet en voldoende tijd neemt voor herstel. Om te oefenen, heb je mogelijk meer koolhydraten nodig, en het is essentieel om je koolhydraatconsumptie op trainingsdagen te verhogen.

Mythe 4: Je spiermassa zal verminderen

Feit: In tegenstelling tot de mythe, krijgen mensen die het dieet volgen terwijl ze krachtoefeningen doen spieren.

Mythe 4: Het wordt gekenmerkt door vermoeidheid

Feit: Tijdens de aanpassingsperiode van het dieet kunt u zich moe voelen, maar die toestand zal na verloop van tijd afnemen. Wat nog belangrijker is, niet iedereen ervaart vermoeidheid tijdens het diëten. Als je het echter tegenkomt, houd er dan rekening mee dat het niet langer dan een week zal duren.

Mythe 5: Het dieet is voor een korte periode

Feit: De duur van de dieetinname hangt af van uw gezondheids- en fitnessdoelen. In de meeste gevallen is de standaardperiode tussen de drie en vijf maanden. Na deze fase kunt u gedurende enkele weken terugkeren naar uw normale eetpatroon.

Mythe 6: Er zit geen wetenschap achter het dieet

Feiten: Verschillende wetenschappelijke studies ondersteunen het ketogeen dieet. Bijvoorbeeld, in het bijzonder Onderzoek toont aan dat het dieet oorspronkelijk is gemaakt om epileptische patiënten te helpen bij het reguleren van aanvallen. Bovendien helpt het dieet het lichaamsgewicht te verminderen of te behouden.

Mythe 7: Rijk aan veel vetten en eiwitten

Feit: Het dieet bevat geen hoge vetten en eiwitten. Afhankelijk van iemands trainingsdoelen, wordt de macronutriënt verdeeld op basis van individuele behoeften. De typische verdeling van macronutriënten voor dit dieet omvat bijvoorbeeld lage koolhydraten, veel vet en matige eiwitten.

Mythe 8: Veroorzaakt een hartaanval

Feit: Keto-dieet omvat de inname van verzadigde vetten, die geen hartaanval veroorzaken.

Laatste gedachten

Dit dieet kan u helpen uw fitness- en gezondheidsdoelen te verbeteren. Als u wilt slagen met het dieet, is het van vitaal belang om de mythen rond het dieet te onderzoeken en de op bewijzen gebaseerde feiten over te nemen.Source by Lark A. Miller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *